Portugália-Magyarország: 27 játékos a válogatott bő keretében

Március 19-től együtt készül Telkiben a válogatott, a portugálok elleni idegenbeli vb-selejtezőre. Bernd Storck szövetségi kapitány 27 játékosnak szavazott bizalmat, több fiatallal és újonccal az élen.

Kapusok

 • Dibusz Dénes (Ferencváros)
 • Gulácsi Péter (RB Leipzig)
 • Kovácsik Ádám (Videoton FC)
 • Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők

 • Bese Barnabás (Le Havre)
 • Botka Endre (Ferencváros)
 • Fiola Attila (Videoton FC)
 • Hangya Szilveszter (Vasas FC)
 • Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
 • Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)
 • Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
 • Lang Ádám (Dijon)
 • Pintér Ádám (Greuther Fürth)
 • Vinícius Paulo (Videoton FC)

Középpályások

 • Gera Zoltán (Ferencváros)
 • Holman Dávid (DVSC)
 • Kalmár Zsolt (Bröndby IF)
 • Kleinheisler László (Ferencváros)
 • Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
 • Nagy Ádám (Bologna)

Támadók

 • Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
 • Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
 • Eppel Márton (Budapest Honvéd)
 • Németh Krisztián (Al-Garafa)
 • Priskin Tamás (Slovan B.)
 • Sallai Roland (Palermo)
 • Szalai Ádám (Hoffenheim)

Fotó: mlsz.hu

Felkészülési mérkőzés: Oroszországot fogadjuk június 5-én

Friss információink szerint Oroszország ellen lép pályára a magyar válogatott, június 5-én. A hazai felkészülési mérkőzés helyszíne a Ferencváros stadionja, így nem maradunk itthoni meccs nélkül 2017 első felében sem.

Dzsudzsákék először játszhatnak hazai pályán idén júniusban, az Andorra elleni vb-selejtező előtt négy nappal.

Részletek később!

Fotó: Sas Gabor

Szurkolói barátságok: Diósgyőr - GKS Bełchatów

Szurkolói barátságokról szóló sorozatunk új részében a diósgyőri fanatikusok írását olvashatjátok.

Tekintsünk vissza egészen pontosan 2012-re. Hazánkban akkoriban már több tábor köttetett külföldi táborral barátságot, mi úgy gondoltuk nem kell erőltetni a dolgot, ha a sors úgy hozza, jön az magától is. Nekünk a GKS Bełchatów-val sikerült kialakítani a baráti viszonyt. Pikantériával szolgál, hogy a legnagyobb riválisuk a Widzew Łódź, szintén piros-fehér és szintén 1910-ben alapították.

A Diósgyőr-Bełchatów barátság 2012-ben a lengyel nemzeti ünnep után indult el, amin rendszeresen részt veszünk minden évben. Másnap az előző mozgalmas napokat félig kipihenve hazafelé indultunk négyen, 2 Commandos tag-2 Sturm tag. Útközben utána jártunk esetleg van-e éppen forduló, majd kiderült a Bełchatów-Pogon összecsapást rendezték. Nem tűnt túl nagy kitérőnek, ezért úgy döntöttünk, megnézzük.

Beültünk egy pizzázóba, ahova később betért 3 srác. Egyből kiszúrták a Diósgyőr feliratú felsőinket és oda is ültek hozzánk. Kérdezték, a meccsre megyünk-e amire igennel válaszoltunk, illetve ,hogy szeretnénk a hazai szektorból megtekinteni a mérkőzést. Egy telefonálás után kb. 5 perc alatt ott termett 20 emberük. Felajánlották, ha van kedvünk csatlakozzunk hozzájuk. Ezt természetesen mi örömmel fogadtuk.

Beszélgettünk a lengyel és a magyar mozgalomról, a közös történelmünkről. Hihetetlennek tűnt mennyire ismerték a mozgalmunk történéseit , és még az NB2-vel is képben voltak. A söröket egymás után hozták, de nem engedték hogy fizessünk. Kérdeztük hol lehet szurkolói relikviákat venni, mivel szerettünk volna vinni emlékbe magunkkal. Kivittek minket egy kocsihoz, a csomagtérben minden jót láthattunk. Mindenki kinézett 1 sálat magának, de azért sem akarták elfogadni a pénzt, ezért átadtuk nekik az összes Diósgyőri cuccunkat, ami nálunk volt. Ezt szerencsére már örömmel fogadták.

Elhívtuk őket a tavaszi foci tornánkra, aminek nagyon örültek, hiszen ők is szerették volna megismerni a mi brigádunkat és városunkat. Mondták, hogy mi is menjünk el az ő tornájukra (utóbbit hamarabb rendezték meg). Vendéglátóink nem az ultrák voltak, hanem a Valiant Boys, a helyi huligán brigád. Kérdeztük, milyen a viszony a Pogonnal, amire a válasz: nem túl jó, de most félretesznek minden ellentétet

A vendégek nem mehetnek be meccsre de felajánlották nekik, hogy a hazaiból megnézhetik. A mérkőzés nem volt valami jó, viszont a hangulatért megérte elmenni. Pazar nemzeti színekben pompázott a kapu mögötti rész, hiszen a koreográfia az ünnepnek szólt. Meccs végén kontaktot cseréltünk és megbeszéltük, hogy a Widzew Łódź (legnagyobb riválisuk) elleni meccsre eljövünk szép számmal. Kérték még maradjunk, és foglalnak nekünk szállást, mivel sajnos mennünk kellett , így hazafelé vettük az irányt.

Azóta számtalanszor bepótoltuk az akkori felajánlást. Szerencsére rendszeresen járunk egymáshoz meccs, focitorna, bulik keretein belül. A bełchatówiak által ismertük meg a Wisla Sandomierz brigádját is, de ez már egy másik történet. Azelőtt csak hallottuk a híres lengyel vendégszeretetről, de amióta át is éreztük, még jobban szeretjük ennek a nemzetnek a fiait.

GKS & DVTK & SKS!

Szurkolói barátságok: Nyíregyháza - Resovia

A szurkolói barátságokról szóló sorozatunk legújabb részében a nyíregyházi fanatikusok írását olvashatjátok.

2013-ban új időszak kezdődött a nyíregyházi szurkolói életben. Az eddig külön utakon járó szurkolói csoportok egy egyesület keretében fűzték szorosabbra az együttműködésüket. Létrehoztuk az azóta sajnálatos módon megszűnt Szpari Pubot, közös utazásokat szerveztünk, és több minőségi lelátói látványt is létrehoztunk. Az elmúlt 25 év egyik legaktívabb időszaka volt ez Nyíregyházán.

Ebben a légkörben vetődött fel a gondolat, hogy rendezzünk egy focitornát, ahová a helyi csoportok mellett barátainkat is meghívnánk. A békéscsabaiakkal évek óta jó viszonyt ápoltunk, és akkor kezdett elmélyülni a győri srácokkal is a kapcsolat.

A lengyel-magyar barátság jegyében szerettünk volna meghívni egy lengyel csapatot is. Több lengyel csoporttal voltak már akkor személyes barátságaink, a többség azonban úgy döntött, hogy a testvérváros Rzeszów csapatát, a Resoviát hívjuk meg, hiszen egyéb szálakon már az előtt is volt kontakt a két város között.

A város második számú csapata a Stal a debreceniekkel ápolt jó viszonya nem titkoltan segítette a választásunkat. A focitorna előtt egy kissebb nyíregyházi csapat utazott ki Rzeszówba, ahol megtekintették a Resovia- Polonia Przemysl mérkőzést. Ez volt az első hivatalos találkozó a két csapat szurkolói között. Ekkor hívtak meg minket a Soviás srácok a januári focitornájukra. Oda egy nagy busszal látogattunk el, vegyes társasággal a három csoportból. Az ott eltöltött két nap megalapozta a kezdődő barátságot, és a jó hangulatot a mi tornánkra.

Az említett focitornára a Resovia egy nagy létszámú és igen erős delegációval érkezett. Ekkor már több ismerős arc is volt a Soviások között. Ez a két torna adott egy erős lökést és innentől már több szálon is futottak az ismeretségek a két tábor között. Természetesen a Resovia azóta is rendszeres résztvevője a téli focitornáinknak.

Több alkalommal is ellátogattunk a rzesowi városi Derrbyre és volt olyan is, aki egyénileg utazott ki egy-egy Resovia meccsre, hiszen a 300 km-es távolság öt óra alatt leküzdhető. Tavaly a Motor Lublin elleni idegenbeli meccsükre utaztunk el nagyobb létszámban, ahol betekintést nyerhettünk a rendőrség és a biztonságiak „kedvességébe”, valamint abba is, hogy a lengyel szurkolók milyen szervezetten és egységesen kezelik az ilyen szituációkat.

A Resovia két idegenbeli túrára kísért el minket. Az NBI-ben játszott Diósgyőr elleni keleti rangadóra, és a tavalyi dorogi túránkon is elkísért minket egy kisebb csapat. Itthon a Kazincbarcikával játszott meccsünkön láttuk vendégül rzeszowi barátainkat és az NBIII.-as bajnokavatón is együtt ünnepelt velünk egy Soviás delegáció. A legutóbbi Szeged elleni hazai meccsünkön erősítették összeállásunkat lengyel barátaink.

A meccslátogatások mellett tovább erősíti a barátságunkat, hogy több Sovia szurkoló is városunkat választja kirándulásuk, nyaralásuk célpontjának. Reméljük, hogy a négy éve tartó kapcsolat, az eddig megkezdett úton halad tovább, és a két tábor viszonya tovább erősíti a két nép ezer éves barátságát.