Magyarország - Lettország | Képes beszámoló

Hazai pályán Andorra után nyert újra a magyar labdarúgó-válogatott. A 20.000 szurkoló előtt megrendezett mérkőzésen 3-1-es győzelem született, az ellenfél gólját ajándékba adtuk

A találkozó elején egy "A címeres mez szent, küzdj érte mindig!" kiírást láthattunk pár lengetővel kiegészítve. A kapu mögötti szurkolás közül a Tavaszi szél dal átirata szólt a legjobban.

Az andorrai vereség után kellett ez a győzelem, de inkább a Portugália elleni meccs felvezetésének mondhatjuk a tegnap estét, mint sem elégtételt a csúfos vereség után.

Tavaszi szél

Szurkolás

Himnusz a meccs végén

Fotó: SMB Photography, Lendvaifoto.com, Sas Gabor Photo, fotoapalyaszelerol.com, 1909foto.hu, Nemzeti Sport, TrollFoci, mlsz.hu

Eljött a meccs napja!

2017-ben először láthatjuk a válogatottat tétmeccsen, hazai pályán. Andorra óta sok idő telt el, annyi világmegváltó nyilatkozatot olvashattunk, hogy most már tényleg kíváncsiak a szurkolók, mire is megyünk este Lettország ellen.

Meccsre hangolódva egy kisebb válogatást láthattok, milyen dalokra számíthatunk ma a kapu mögött.

Tavaszi szél

Az új dalok közé tartozik a magyar népdal szurkolói átdolgozása, melyet lelátón először a Sepsiszentgyörgy nagyváradi vendégjátékán énekelhettük a Székely Légióval. Érdekesség, a sepsiszentgyörgyi szurkolók azóta is éneklik hétről hétre.

Lőjetek egy gólt

Egyszerű dal, pörgős, ugrálós. Reméljük ettől szakad ma ki a gólzsák.

Eljött a meccs napja

Vízilabdán már többször is felcsendült, de az oroszok elleni felkészülési meccsen sem volt rá panasz.

Mi szeretett csapatunk

Klasszikus felelgetős, a Puskás stadion lelátóiról

Meccshét

Vegyes érzelmekkel, pár nap alatt két vb-selejtezőn szurkolhatunk a magyar labdarúgó-válogatottnak, a Ferencváros stadionjában. Az andorrai blama után először láthatjuk hazai pályán a nemzeti tizenegyet, augusztus 31-én Lettország, míg szeptember 3-án Portugália ellen.

Beharangozónk a hétre, meccsekről, jegyekről, lelátói várakozásokból olvashatjátok.

Változó idők, változatlan fanatizmus

Ezzel a jelmondattal vártuk június óta ezt a hetet, ahol egymás után két meccsen szurkolhatunk az Üllői úton.

Változó idők, hiszen az Eb-eufória után a válogatott pályán mutatott teljesítménye jelentősen visszaesett, 1 év alatt sikerült újra kijózanítani minket, fanatikusokat.

Változatlan fanatizmus, hiszen a sok leutazott kilométer és az eddigi eredménytelen 2017-es év ellenére kíváncsian várjuk milyen felfogásban láthatjuk a csapatot, illetve az eredmények mennyire nyomják rá a lelátóra a hangulatot.

Lelátói várakozások

Elsőként Lettország ellen játszunk, közel teltház előtt. Erre a találkozóra vannak még jegyek 1000 forintos áron, a táborhoz legközelebb lévő B1-es szektorba például még 160 jegyet jelzett ma (08.28.) a rendszer. Annak, aki az utolsó pillanatokra hagyta a jegyvásárlást, rossz hír, hogy a mérkőzés napján erre nem lesz lehetőség a helyszínen. A portugálok elleni összecsapás teltházas.

A lelátói élet szempontjából szerencsésebb, hogy először a verhetőnek tűnő lettek ellen játszunk csütörtökön, reményeink szerint nem csak az 1000 forintos jegyek fogják aznap a "kárpótlást" jelenteni. Egy esetleges győzelem a selejtezőbeli helyzetünkön nem sokat változatna, viszont megalapozná a két találkozó szurkolását.

Két meccsen két olyan hangulatú találkozót várunk, ami nem csak a pályán mutatott teljesítményekre lesz hatással, hanem az elkövetkezendő hosszú hónapokra, amikor nagy valószínűséggel tétmeccsek nélkül maradunk. Ennyire, azért ne szaladjunk előre, még októberben vár ránk egy svájci túra és egy hazai Feröer elleni zárómeccs, de jobb észben tartani, utána lehet megint hónapokat kell várni egy újabb hazai összecsapásra.

Mérkőzések

Mit kívánhat minden magyar szurkoló, ha hazai pályán lép pályára a csapata? Győzelmet, győzelmeket, függetlenül attól ki az ellenfél, vagy x játékos milyen formában van. Lehet taktikázni, okosan cserélni, szépeket nyilatkozni, viszont minket szurkolókat egy dolog tart tűzben, ha azt látjuk, felszántják a pályát a válogatott tagjai.

4 mérkőzés van hátra a selejtezősorozatból, a játékosokon múlik innentől, sikerül-e visszaszerezni a szurkolók bizalmát, vagy visszasüllyed a válogatott iránti lelkesedés a korábbi sikertelen selejtezők szintjére.

Minden, amit az első Futballbörzéről érdemes tudni

Nemrég készítettünk a Sálerdővel és lelkes gyűjtőivel interjúkat, aminek egyik legérdekesebb kérdése az volt, várható-e a bécsihez hasonló börze az itthoni megszállott gyűjtőknek. Akkor olvashattunk a szervezési nehézségekről, melyre egyből érkezett is egy felajánlás, helyszínként bejelentkezett a Ziccer TrollFoci Sportpub.

Mit kell tudni az első magyar szurkolói börzéről, hogy áll a szervezés, mik a konkrétumok?

Igen nagyot lendített az ügyön az általatok készített interjú, ami után a Ziccer azonnal felajánlotta a segítségét. A szervezést teljesen ránk bízták miután megbeszéltük a konkrétumokat. A helyiség adott lett, ki kellett dolgozunk egy tervet, hogy zajlódjon le az esemény. Elsősorban az időpontot kellett megtalálni, ami végül októberre esett, majd összeszedtük azokat a pontokat, amit fontosnak tartottunk. Ki is bővítettük a csapatunkat és felosztottuk a feladatokat, hogy gördülékenyebb legyen a szervezés, mert ezt ugye munka és magánélet mellett szervezzük. Készül egy 50 darabos Sálerdő-sál is, ami a rendezvényen fog debütálni.

A Sálerdő, mint szervező főként a sálgyűjtőknek ad teret a rendezvényen, de várhatóak más ereklyék (jegyek, kitűzők, matricák) megszállottjai is. Mit vártok az első rendezéstől?

Elsősorban nagy sálválasztékot várunk a börzére, de mivel ez egy nyitott rendezvény szinte bármit lehet árulni, ami futballal kapcsolatos, mezek, jegyek, kitűzők, magazinok, stb… Szeretnénk, hogy mindenki elégedett legyen a rendezvénnyel és érezze jól magát. Izgalmas keresgélések, gyűjtők közti jó hangulatú csere-adás-vételek. Ha egy színvonalas rendezvényen leszünk túl, jó lenne hagyományt teremteni és legalább évente megrendezni más és más céllal.

Van-e esetleg valami kitűzött célja ennek az eseménynek?

Elsősorban az, hogy lássuk van-e igény egy ilyen börzére! Mindenféle téren egy non-profit rendezvényt szeretnék, ami jótékony célú. Például az asztalokért egy jelképes összeget kérünk, a már említett Sálerdő-sál előállítási költségen felüli összegét is jótékony célra fordítjuk.

Ami még fontos, lesz pár aukciónk is, ahol a Facebook oldalunkon és a helyszínen licitálni lehet a felajánlott sálakra. A kedvezményezett még nem dőlt el, de hamarosan azt is közzétesszük.

Mit gondoltok, mennyire fogja megmozgatni az oldschool arcokat a börze? Sálban és matricában is látunk néha olyan retro darabokat, amik korábbi csoporttagoktól, szurkolóktól kerültek elő, és kisebb vagyont érnek.

Nagyon reméljük, hogy sokan eljönnek majd árulni, vásárolni, cserélni, licitálni hisz ez mind a gyűjtőkért van. Reméljük továbbá, hogy sok szurkolóhoz eljut a börze híre és jó lesz személyesen is találkozni a „kollégákkal” nem csak a „postáson” keresztül intézni a üzleteket. Bízom benne, hogy találkozhatunk pár érdekességgel az asztalokon és úgy is lesz az az ár, vagy cserealap ami után gazdát cserél az adott „áru”.

Az esemény plakátját itt láthatjátok:

Válogatott: 26 fős kerettel készülünk Lettország és Portugália ellen

26 játékos kapott meghívót a válogatott soron következő két hazai selejtezőmeccsére. Portugália ellen teltház előtt szurkolhatunk szeptember 3-án, viszont az augusztus 31-i lettek elleni találkozóra kaphatóak még jegyek.

A férfi A-válogatott 26 fős, teljes kerete

Kapusok

 • Gulácsi Péter (RB Leipzig)
 • Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
 • Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők

 • Bese Barnabás (Le Havre)
 • Botka Endre (Ferencváros)
 • Fiola Attila (Videoton FC)
 • Guzmics Richárd (Yanbian)
 • Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
 • Hangya Szilveszter (Vasas)
 • Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
 • Pintér Ádám (Greuther Fürth)

Középpályások

 • Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda)
 • Elek Ákos (FK Almaty)
 • Gera Zoltán (Ferencváros)
 • Kleinheisler László (Asztana)
 • Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
 • Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia)
 • Nagy Ádám (Bologna)
 • Nagy Dániel (Újpest FC)
 • Pátkai Máté (Videoton FC)
 • Stieber Zoltán (DC United)
 • Varga Roland (Ferencváros)

Támadók

 • Böde Dániel (Ferencváros)
 • Eppel Márton (Budapest Honvéd)
 • Priskin Tamás (Ferencváros)
 • Szalai Ádám (Hoffenheim)

Fotó: Sas Gabor Photo