On tour Tampere - Információk a finn-magyar találkozóról

A szeptember 8-i, tamperei Finnország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésre szeptember 6-án 12.00 óráig lehet megvásárolni a belépőjegyekre váltható utalványokat. Összegyűjtöttük a kiutazó szurkolók számára legfontosabb Információkat.

A szeptember 8-i, helyi idő szerint 19.00 órakor kezdődő Finnország-Magyarország mérkőzésre megvásárolt utalványokat a tamperei Ratina Stadion (Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere) vendégpénztárában lehet hivatalos mérkőzésjegyre váltani a mérkőzés napján 12.00 órától a mérkőzés kezdetéig, személyazonosság igazolását követően. A jegyek egységesen 8000 forintba kerülnek, és szeptember 6-ig lehet megvásárolni őket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában.

A Finnországba utazó szurkolóknak a Konzuli Szolgálat az alábbi linken tett elérhetővé hasznos információkat: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/az-uefa-nemzetek-ligaja-merkozesekre-utazok-figyelmebe.

A magyar szurkolók a D5 szektorokban foglalhatnak helyet, melyet a D bejárat felől lehet megközelíteni. A stadion és környezetének térképei ITT találhatóak.

Információk a II. Carpathian Brigade Sportnapra

Július 14-én szombaton, Budapesten rendezik a CB második sportnapját, melyről összeszedtük a legfontosabb információkat.

A rendezvény helyszíne: BME Sporttelep, 1117 Bogdánfy u. 12.

Minden játékost és szurkolót megkérünk, hogy 8:30-ra érkezzen meg a helyszínre, hogy egy közös megnyitót követően időben elkezdjük a rendezvényt. Büfével készülünk, ahol szurkolóbarát árakon fogyaszthattok a rendezvény ideje alatt.

A kispályás labdarúgás küzdelmeinek díjazása az érmeken és a kupákon kívül eképp alakul

 • I. helyezett: 30.000 forintos ajándékutalvány és egy hordó sör a Ziccer - TrollFoci Sportpub-ba
 • II. helyezett: 20.000 forintos ajándékutalvány a Ziccer – Trollfoci Sportpub-ba
 • III. helyezett: 10.000 forintos ajándékutalvány a Ziccer – Trollfoci Sportpub-ba

Felsőkapufarúgó-verseny

A 14:00-kor kezdődő verseny győztese a Tricolour Clothing pólóját nyerheti meg.

Menetrend

Versenykiírás a 32 csapatos bajnokságra

 • A tornán mindenki saját felelősségre vesz részt! A játék műfüvön zajlik.

 • A pályára lépő játékosok csak teremcipőt, vagy műfüves cipőt használhatnak!

 • A mérkőzések elején a pénzdobás során nyerő csapat kezd, a másik csapat kaput választ.

 • Játékosok száma: 5+1

 • Játékidő: 2x10 perc, futóóra. Gól után középkezdés van. Félidőben a két csapat térfelet cserél, de szünet nincs.

 • Szabadrúgás: A sorfalnak 3 méterre kell tartózkodnia a labdától.

 • Büntető: 7 méterről.

 • Cserék: Felezőnél, saját térfélen történik. A lecserélt játékosnak először el kell hagynia a játékteret, majd azt követően jöhet be a cserejátékos.

 • Bedobás: Oldalról a játékon kívül kerülő labdát bedobással vagy berúgással lehet újra játékba hozni. Gól közvetlenül nem érhető el bedobásból/berúgásból.

 • Kapus: Csak kézből hozhatja játékba a labdát; az ellenfél térfelére átdobhatja, de gólt közvetlenül nem érhet el vele. Hazaadás esetén a kapus nem érhet kézzel a labdához. Kapusról is van szöglet.

 • Pontozás: A csoportkörök után a helyezések megállapításához pontegyezőség esetén a következő szempontok a mérvadóak:

 • Egymás elleni eredmény

 • Jobb gólarány
 • Több lőtt gól
 • 3-3 büntető

Az egyenes kieséses szakaszban a rendes játékidőben elért döntetlen eredmény esetén egyből a mérkőzés után 3 – 3 büntetőt rúg a két csapat.

Fegyelmezés, sportszerűtlen viselkedés:

 • Sárgalap felmutatása a játékosnak 2 perces büntetéssel jár.

 • Sárga+piros lap 3 perc büntetéssel jár. Letelte után a csapat kiegészülhet, a kiállított játékos azon a mérkőzésen már nem játszhat.

 • Piros lapos kiállítás 5 perces büntetést jelent. Letelte után a csapat kiegészülhet, a kiállított játékos a torna hátralevő mérkőzésein nem léphet a játéktérre.

 • A mérkőzéseken továbbá a nagypályás labdarúgás játékszabályai az irányadók.

Magyarország - Egyesült Államok | Képes beszámoló

A júliusi Európa-bajnokság előtt utoljára szállt itthon medencébe női válogatottunk, melyre szervezett szurkolást hirdetett a Carpathian Brigade. A megmozduláson körülbelül 200-an vettek részt, zömében fiatalok.

A mérkőzést USA könnyedén nyerte, ennek ellenére megállás nélkül, jó erővel szóltak a dalok. A lányoknak pedig továbbra is hajrá!

Fotók: Waterpolo.hu - Madar Balázs

Vendégszektor #2: Két hete jelent meg magazinunk második száma – Néhány részlet a tartalmakból

A „Nyugaton már megoldották” oldallal közös kiadványú magazinunk második számából a nemzetközi szekcióval foglalkozó felület már osztott meg néhány részletet az újságból, így teszünk most mi is.

Egy közös cél a csoportérdekek felett – Ultras Kispest, avagy az Északi Kanyar – Interjú a kispesti tábor képviselőivel:

„...Ugyan több különböző csoportból indultunk, de be kellett látnunk, hogy a továbbfejlődés érdekében háttérbe kell sorolni a csoportérdekeket. Csoportok persze léteznek továbbra is, hiszen szinte mindenki amiatt kezdett a kanyarba járni, de a szervezést tekintve egységes Északi Kanyar van, egy Ultras Kispestben hiszünk, ami azt jelenti, hogy teljesen kukába dobtuk a csoportérdekeket, emellett pedig szorosabbra fűztük a kapcsolatot a csoporton kívüliekkel. Az elmúlt egy év – kiemelten a 25 éves buli és a bajnoki cím – nagyot lendített rajtunk, de minden nap teszünk azért, hogy jobbak legyünk. Ha csoportokat kell mondani, akkor az URB, a Guardia, a Havanna, a Szelídek, a Szövetség és a City tagjai egyaránt jelen vannak; egymás között tudjuk, hogy ki mit tett hozzá az elmúlt 27 évhez, és nem lenne elegáns bárkit kiemelni vagy épp elfeledkezni róla."

„A múlt dicső, a szenvedély örök” – Stadionavató Miskolcon:

„Maga a koreó, illetve a felhúzáshoz szükséges kötélrendszer 2 hét intenzív munka eredményeként jött létre. Napi 10-11 órát dolgoztunk, hogy időre elkészülhessen a 40*20 méteres molinó. Külön örömmel töltött el mindannyiunkat, hogy mennyire sokan támogattak minket. Akadt, aki helyiséget biztosított számunkra, míg más a szabadságát áldozta fel. A munka jó hangulatban folyt minden egyes alkalommal, de azért hozzá kell tennünk, előfordult, amikor nemcsak a Diósgyőr adott számunkra erőt és mindent lebíró akaratot… hanem más, gyümölcsből készült ital is!

A megnyitó előtti napon tartottunk egy főpróbát, amikor szélcsendben sikerült felhúzni a zászlót. Sajnos a mérkőzés reggelén arra ébredtünk, hogy viharos erejű szél fúj az egész városban, ez aggodalomra adott okot. Szerencsére jól vizsgázott a koreó, ami mellé csaknem 10 000 kartont is kiosztottunk a még teljesebb látvány érdekében. Hihetetlen büszkeséggel töltött el bennünket, hogy sikerült megvalósítani az elképzelésünket, kivívva ezzel sok ezer ember ámulatát."

Fanatizmus a futballon túl – Interjú a szolnoki kosártábor vezetőivel:

„...A másik legemlékezetesebb válogatott túra az Kolozsváron volt, a Magyarország-Románia kosár EB meccsen. Ide egy busszal érkeztünk a fedélzeten néhány pécsi kollégával. Mindenképpen szót érdemel a ZTE-Körmend-Szolnok összeállás és városnézés a meccs előttről. Kosár brigádok között ez volt az első ilyen akció, örvendetes, hogy a futball után itt is létrejött egy egység a nemzeti színek jegyében."

A Vendégszektor második száma továbbra is elérhető a Ziccer!-TrollFoci SportPubban, a The Casual Budapestben, illetve a veszprémi Grund Bárban, valamint online megrendelhető a vendegszektor.com oldalon.

Nemzetek Ligája: Hivatalos helyszínek az idegenbeli mérkőzésekre

Szeptemberben és októberben három idegenbeli találkozón lép pályára a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.

Finnország - Magyarország

 • Helyszín: Tampere, Ratina Stadion
 • 2018.09.08.

Görögország - Magyarország

 • Helyszín: Athén, Olimpiai Stadion
 • 2018.10.12.

Észtország - Magyarország

 • Helyszín: Tallin, Le Coq Stadion
 • 2018.10.15.