Vendégszektor #3: Egy hónapja jelent meg magazinunk harmadik száma – Néhány részlet a tartalmakból

A „Nyugaton már megoldották” oldallal közös kiadványú magazinunk harmadik számából a nemzetközi szekcióval foglalkozó felület már osztott meg néhány részletet az újságból, így teszünk most mi is.

Vb-aranyérem szurkolói szemmel – a SZUD beszámolója az U20-as kézilabda tornáról:

„…Szerencsére az MKSZ-szel már a szlovénok elleni meccs előtt megegyeztünk, hogy igényt tartunk végig a kapu mögötti jegyekre, bármeddig is jutunk. De akkora érdeklődés volt, hogy egyszerűen egy óra alatt elfogyott minden. És rengeteg ember jelezte, hogy ámbár oldallelátós jegye van, ők bizony a kapu mögött lesznek. Ennek is köszönhető tehát, hogy borzasztó zsúfoltan álltunk a sorokban. Ebből következik is, hogy egy egészen kivételes hangulat kerekedett, talán a magyar-román futsal hangulatát idézte. Debrecen-, Ferencváros-, Szombathely-, Diósgyőr-, Békéscsaba- és Nyíregyháza-szurkolóval is találkozhattunk, így kijelenthetjük, hogy nem csak Debrecent mozgatta meg ez a csodás menetelés. A végén persze győz a jó, így is lett, VILÁGBAJNOK MAGYARORSZÁG! És bebizonyosodott, hogy igenis van igény olyan sportra, amit szívből játszanak, és valóban a sportról szól az egész. Ha lett volna még egyszer ugyanennyi jegy, az is elfogyott volna!

Összességében egy hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak, és ebből semmit nem von le az a tény, hogy utánpótlás-sportról beszélünk. Felkavartuk az állóvizet, és ez talán egy jó lökést adhat az új szezonra, csak attól félek, hogy jön ismét a posvány, a szar, amit lenyomnak hétről hétre a torkunkon, és belefásul az ember! De ne így legyen! Előre magyar szurkolói élet! Csé’ SZUD 1994”

Szombathelyi Haladás: Interjú a G.W.A. csoportjával:

„…A GWA kapcsán a kezdetektől fogva hangsúlyoztuk, hogy mi nem vagyunk sem ultra-, sem pedig huligáncsoport. Az alapító tagjaink között egyaránt voltak a Front Side és a Green Squad tagjai közül is, kiegészülve számos új emberrel. Vannak, akik a brit, mások pedig az olaszosabb vonal hívei. Nálunk a csoportért és a táborért való tenni akarás a fő szempont, nem pedig stílusirányzatok követése. Büszkék vagyunk rá, hogy a megalakulásunk után újra lett egy olyan társaság Szombathelyen, ami odaáll az utcán, ha kell, és a lelátói életet is sikerült felpezsdítenie. A spontán énekeket fokozatosan átalakítottuk előénekesek által vezetett szervezett szurkolássá. Nagyon sokat dolgoztunk érte, de a tábor elfogadott minket. Bár voltak súrlódásaink az évek folyamán, szerencsére minden konfliktushelyzetet meg tudtunk oldani. Számíthatunk minden kisebb – nagyobb csoport és baráti társaság támogatására a Haladás Szurkolói Körtől, a GKG-n át a mostanában újra aktívabban megjelenő DOGSELITE részéről is.”

Fanatizmus Matyóföldön – Interjú a Magico Ultras csoportjával

„A labdarúgó-válogatott mérkőzésein a kezdetektől fogva jelen vagyunk, volt időszak, amikor minden hazai mérkőzésen ott voltunk. A válogatott mérkőzésekhez is fűződnek feledhetetlen emlékek, ilyen például ezen a vonalon a pozsonyi túra, valamint a legutóbbi bukaresti mérkőzések, ahová Mezőkövesdről nagy busszal utaztunk környékbeli barátainkkal együtt, de jártunk Lengyelországban is. Táborunk tagjai ott voltak a franciaországi labdarúgó Eb-n, ahogy ott voltunk számos kézilabda-válogatott mérkőzésen is. Főként azokon éreztük kötelességünknek megjelenni, amelyeket régiónkban, így Miskolcon, Egerben, Tiszaújvárosban, Nyíregyházán rendeztek. Elutaztunk a sportág közelben rendezett világeseményeire is, így például az elveszített zágrábi női világbajnoki döntőre, ahol nagy számban voltunk, de jártunk más, Szerbiában, Horvátországban rendezett Eb-ken és vb-ken is. Voltunk kisebb, hazai rendezésű kézilabdás eseményeken is, például a nyíregyházi junior-vb-n vagy főiskolai vb-ken.

Legutóbb Koperben jártunk, ami a maga nemében egyedülálló volt, hiszen idegenbeli selejtezőn még nem szurkoltunk a válogatottnak. Bár jó túra volt, a körülmények (szerencsétlenül elhelyezett, kettébontott tábor) és a történések (feszültség a kövesdi-komlói és a szeged-veszprémi vonal között, a mérkőzés felemás alakulása) miatt azért maradtak tüskék. Az előzetes egyeztetések alapján a mi feladatunk volt az irányítás és igyekeztünk a mi stílusunkban biztatni a csapatot, noha ez nem nyerte el mindenki tetszését, a „nagyoknak”, a veszprémieknek és a szegedieknek is derogált követni bennünket, inkább maradtak volna a hagyományos rigmusoknál. A komlóiakkal közösen hatva a többiekre végül nem egy leegyszerűsített szurkolást produkáltunk, a csapat pedig győzelemmel hálálta meg a biztatást. A hétközi visszavágón már nem tudtunk részt venni, de az első mérkőzés fanatikus játékának köszönhetően a hazai vereség is elég volt a továbbjutáshoz. Azt örömmel hallottuk, hogy Koperből ismerős dalok is felhangzottak a lelátón.”

Futsal-fanatizmus: beszélgetés az élvonal rajtja előtt

Ultras Csömör:

„…Elsősorban szeretnénk képviselni magunkat a futsal-/labdarúgó-mérkőzéseken, és a kiemelt párharcokra külön készülni, továbbá szeretnénk új kellékeket integrálni a már meglévők mellé, amik a lelátói összhatást színesítenék és a negyedik születésnapunkra egy, a korábbinál komolyabb eseményt tető alá hozni. Emellett eleget kívánunk tenni kötelességeinknek, amik a nemzeti ünnepségeinken és más releváns programokon való részvételt jelentik településünkön.
Végezetül pedig fejlődni minden aspektusból és tanulni, tanulni, tanulni, hiszen az élet nem más, mint egy holtig tartó gyarapodás.”

Veszprém Ultras ’09:

„A Queens’ City Ultras nevű csoporttal a 2009-es tavaszi szezonban kezdtünk kijárni a helyi, NB3-as futballcsapat meccseire, mely akkor éppen Veszprém FC néven szerepelt. A következő szezonban bajnokavatást ünnepelhettünk a harmadik vonalban, a jó szereplés pozitív hatással volt a létszámunkra. A történethez hozzátartozik, hogy előttünk csak a kilencvenes évek vége fele létezett ultracsoport, név szerint a No Name Boys, akik anno kézilabdára is jártak, illetve a Razzi Infernale, mely brigádok sajnos csak pár évig működtek, így amikor elhatároztuk, hogy szurkolói csoportot alakítunk a királynék városában, a nulláról kellett mindent felépíteni. Nem voltak olyanok, akik segíteni tudtak volna a tapasztalatukkal, ez sajnos meg is látszott a ténykedésünkön, ami nem csoda, hisz az átlagéletkorunk 17-18 volt, minimális tudással a lelátók világáról.”

A Vendégszektor harmadik száma továbbra is elérhető a Ziccer!-TrollFoci SportPubban, a The Casual Budapestben, illetve a veszprémi Grund Bárban, valamint online megrendelhető a vendegszektor.com oldalon.

On tour Athén és Tallin: Megkezdődött a jegyértékesítés az októberi mérkőzésekre

Októberben két fontos válogatott túra vár ránk, melynek jegyinformációiról olvashattok bejegyzésünkben.

On tour Athén

A hivatalos belépőjegyre átváltható - névre szóló - utalványokat szeptember 21-én 12.00 órától lehet megvásárolni interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express Bálnában és országszerte a TEX több mint 350 partnerirodájában. Az utalványok szurkolói kártya nélkül is megvásárolhatók, beváltásukra személyazonosság igazolását követően lesz lehetőség a görög fővárosban a mérkőzés napján 14:00-20:45 között (a helyszín a Civitel Olympic Hotel lesz, 11 Olympias Str. 151 24 Marousi, Athén; https://www.civitel.gr/location/). A görög szabályok miatt a jegyvásárlás során az igazolvány azonosítójának megadása is szükséges, ezt az igazolványt kell bemutatni a hivatalos meccsjegy átvételénél. A mérkőzésjegyek egységesen 4000 forintba kerülnek.

On tour Tallin

A magyar válogatott három nappal később, október 15-én, 20.45-kor Észtországban lép pályára Nemzetek Ligája-mérkőzésen, a tallinni találkozóra 5000 forintért lehet megvásárolni a hivatalos meccsjegyekre váltható utalványokat, interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express Bálnában és országszerte a TEX több mint 350 partnerirodájában. Az utalványok szurkolói kártya nélkül is megvásárolhatók, beváltásukra személyazonosság igazolását követően lesz lehetőség az észt fővárosban az A. Le Coq Arena vendégpénztárában, a mérkőzés napján 16:00-20:45 között.

A konzuli szolgálat tájékoztatója a Görögországba és Észtországba utazó szurkolóknak, ITT olvasható.

On tour Tampere - Információk a finn-magyar találkozóról

A szeptember 8-i, tamperei Finnország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésre szeptember 6-án 12.00 óráig lehet megvásárolni a belépőjegyekre váltható utalványokat. Összegyűjtöttük a kiutazó szurkolók számára legfontosabb Információkat.

A szeptember 8-i, helyi idő szerint 19.00 órakor kezdődő Finnország-Magyarország mérkőzésre megvásárolt utalványokat a tamperei Ratina Stadion (Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere) vendégpénztárában lehet hivatalos mérkőzésjegyre váltani a mérkőzés napján 12.00 órától a mérkőzés kezdetéig, személyazonosság igazolását követően. A jegyek egységesen 8000 forintba kerülnek, és szeptember 6-ig lehet megvásárolni őket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában.

A Finnországba utazó szurkolóknak a Konzuli Szolgálat az alábbi linken tett elérhetővé hasznos információkat: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/az-uefa-nemzetek-ligaja-merkozesekre-utazok-figyelmebe.

A magyar szurkolók a D5 szektorokban foglalhatnak helyet, melyet a D bejárat felől lehet megközelíteni. A stadion és környezetének térképei ITT találhatóak.

Információk a II. Carpathian Brigade Sportnapra

Július 14-én szombaton, Budapesten rendezik a CB második sportnapját, melyről összeszedtük a legfontosabb információkat.

A rendezvény helyszíne: BME Sporttelep, 1117 Bogdánfy u. 12.

Minden játékost és szurkolót megkérünk, hogy 8:30-ra érkezzen meg a helyszínre, hogy egy közös megnyitót követően időben elkezdjük a rendezvényt. Büfével készülünk, ahol szurkolóbarát árakon fogyaszthattok a rendezvény ideje alatt.

A kispályás labdarúgás küzdelmeinek díjazása az érmeken és a kupákon kívül eképp alakul

 • I. helyezett: 30.000 forintos ajándékutalvány és egy hordó sör a Ziccer - TrollFoci Sportpub-ba
 • II. helyezett: 20.000 forintos ajándékutalvány a Ziccer – Trollfoci Sportpub-ba
 • III. helyezett: 10.000 forintos ajándékutalvány a Ziccer – Trollfoci Sportpub-ba

Felsőkapufarúgó-verseny

A 14:00-kor kezdődő verseny győztese a Tricolour Clothing pólóját nyerheti meg.

Menetrend

Versenykiírás a 32 csapatos bajnokságra

 • A tornán mindenki saját felelősségre vesz részt! A játék műfüvön zajlik.

 • A pályára lépő játékosok csak teremcipőt, vagy műfüves cipőt használhatnak!

 • A mérkőzések elején a pénzdobás során nyerő csapat kezd, a másik csapat kaput választ.

 • Játékosok száma: 5+1

 • Játékidő: 2x10 perc, futóóra. Gól után középkezdés van. Félidőben a két csapat térfelet cserél, de szünet nincs.

 • Szabadrúgás: A sorfalnak 3 méterre kell tartózkodnia a labdától.

 • Büntető: 7 méterről.

 • Cserék: Felezőnél, saját térfélen történik. A lecserélt játékosnak először el kell hagynia a játékteret, majd azt követően jöhet be a cserejátékos.

 • Bedobás: Oldalról a játékon kívül kerülő labdát bedobással vagy berúgással lehet újra játékba hozni. Gól közvetlenül nem érhető el bedobásból/berúgásból.

 • Kapus: Csak kézből hozhatja játékba a labdát; az ellenfél térfelére átdobhatja, de gólt közvetlenül nem érhet el vele. Hazaadás esetén a kapus nem érhet kézzel a labdához. Kapusról is van szöglet.

 • Pontozás: A csoportkörök után a helyezések megállapításához pontegyezőség esetén a következő szempontok a mérvadóak:

 • Egymás elleni eredmény

 • Jobb gólarány
 • Több lőtt gól
 • 3-3 büntető

Az egyenes kieséses szakaszban a rendes játékidőben elért döntetlen eredmény esetén egyből a mérkőzés után 3 – 3 büntetőt rúg a két csapat.

Fegyelmezés, sportszerűtlen viselkedés:

 • Sárgalap felmutatása a játékosnak 2 perces büntetéssel jár.

 • Sárga+piros lap 3 perc büntetéssel jár. Letelte után a csapat kiegészülhet, a kiállított játékos azon a mérkőzésen már nem játszhat.

 • Piros lapos kiállítás 5 perces büntetést jelent. Letelte után a csapat kiegészülhet, a kiállított játékos a torna hátralevő mérkőzésein nem léphet a játéktérre.

 • A mérkőzéseken továbbá a nagypályás labdarúgás játékszabályai az irányadók.