A futball mindenkié! - I. Carpathian Brigade Sportnap beszámoló

A futball mindenkié! - hirdette a megnyitón kihúzott drapéria, ennek tudatában kezdődött július 29-én reggel az I. Carpathian Brigade Sportnap. Beszámolónk olvashatjátok a rendezvényről, meccsekről, hangulatról és az esetleges folytatásról.

Szombat reggel 8:30, Budapest, BME Sporttelep. Egyre több szurkolótárs jelenik meg a sportpályák körül, a 32 csapatos kispályás focibajnokság adminisztrációja zajlik. Nagyjából mindenki megérkezett, így a nevezések véglegesítése után elkezdődhetett megnyitó.

A szervezők köszöntötték a csapatokat, melyben kiemelték, mindenkinek óriási tisztelet jár, hogy időben befizették a nevezést, reagáltak a változásokra, így folyamatosan lehetett építeni a sportnap menetét, programját. Ezután közös dalolás és füstök színesítették a megnyitót, melyen kora reggel igazi meccshangulat alakult ki.

A sportnapon jelen voltak a Szurkolók az állatkínzás ellen képviselői, így együtt fejezhettük ki, milyen büntetést érdemel minden állatkínzó.

A foci szerelmesei időben, a tervezett 9:00-ás kezdéssel négy műfüves pályán kezdték a bajnokságot. A 32 csapat 4-es csoportokban küzdött a legjobb 16 közé jutásért. A csoportmeccsek délután 2-re véget is értek, hogy az egy órás szünetben a hetesrúgó bajnokság vegye kezdetét. A győztes a Three Stroke Productions & The Casual Budapest "My City - My Team - My Mates" limitált pólóját nyerte, így izgalmas játékot láthattunk a bajnokság szünetében is, közel 80 résztvevővel.

A fordulás után folytatódtak az egyre élesebb meccsek, végül a Bakafogó és az Azzurrik között dőlt el a bajnokság sorsa, utóbbiak győzelmével.

Beszélgetve a szervezőkkel, a csapatokkal és a kilátogató barátokkal, pozitív élmény volt az első ilyen szervezés, sokan várják a folytatást. Sok új tapasztalattal gazdagodott mindenki, látható min érdemes változtani, hogy jövőre az eddiginél is jobb legyen a sportnap.

Amit mi kiemelnénk, hogy láthattunk több jó hangulatú mérkőzést, égtek a tüzek, szurkoltak a barátok és a kispadon helyet foglalók. Egy mérkőzést kellett (csak) félbeszakítani a pályát elborító füst miatt, de senkit nem vezettek ki és nem is lett zártkapus a rendezvény ezután.

A tervek szerint jövőre július végén rendezik meg a II. Carpathian Brigade Sportnapot, reméljük olyan napot sikerül találni, amikor minél kevesebb meccset rendeznek itthon és több csoport is képviselteti magát.

Zárszóként, gratulálunk a résztvevő csapatoknak, a közösségnek, hogy egymást segítve lezajlott a rendezvény és jobbulást kívánunk a megsérülő társainknak. Jövőre találkozzunk ugyanitt, hogy a lelátón kívül is gazdagodjunk egy újabb közös élménnyel.