Magyarország - Horvátország: elkezdődött a felkészülés

4 hónap után újra együtt szurkolhattunk Dzsudzsákéknak. A 20.300 néző előtt elért 1-1-es döntetlen alkalmával kaphattunk egy kis ízelítőt, milyen játékra számíthatunk a nyári Eb-n. A CB hosszú idő után újra kitehette a drapiját.

A Carpathian Brigade látvánnyal készült a mérkőzésre. A középső szektorokban maradtak még üres székek a kezdésnél, ezért nem lett 100%-os az EB felirat. Némiképp rontott az összképen, hogy hiába voltak szórólapok, többszöri felhívás, mégis többen a saját zászlójukat, sáljukat emelték kezdéskor a magasba.

Az utolsó válogatott mérkőzés óta eltelt 4 hónap hosszú idő, kiváncsian vártuk mennyi maradt még a norvégok elleni mentalitásból a pályán és a lelátón egyaránt.

Azt kell hogy mondjuk, a csapat kitett magáért. Az európai élcsapatokban játszó horvát játékosok ellen megmutattuk milyen harcos mentalitásban játszhatunk a nyári Európa-bajnokságon. Egy szép gesztus volt a csapat részéről a meccs előtt kihúzott "Nélkületek nem sikerült volna az Eb-kijutás."

A lelátón a B2-B3-ban folyamatos volt a szurkolás, voltak dalok amik egész jól szóltak. Az első félidőben a horvátok vezető gólja után visszaesett a hangulat. A második félidőre nem lehetett panasz. Játékosaink küzdöttek az egyenlítésért, megvoltak a helyzeteink, ennek megfelelően a lelátó is megélénkült. A 79. percben aztán kaptunk egy szabadrúgást 23 méterre a kaputól és jött Dzsudzsák... A győzelmet nem sikerült kiharcolni, de ha az Eb-n minden mérkőzésre így megyünk ki, mint a második félidőre, akkor szép nyárnak nézünk elébe.

A horvát szurkolók jó létszámban jöttek, de a nagyobb csoportok nem voltak köztük. Egy görögtüzet azért sikerült elnyomniuk, illetve egy Mamic ellenes drapi is feltűnt közöttük.

Forrás: fotoapalyaszelerol.com