Magyarország - Kanada | Európa-bajnok női vízilabda-válogatottunk köszöntése

A női pólóválogatott fantasztikus Európa-bajnoki győzelme után, először játszott hazai közönség előtt. Ennek megfelelően készültek a szurkolók is, ünnepelni jöttek ki a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába.

A találkozó 17 órakor volt a margitszigeti szökőkútnál, innen együtt egy rövid séta után értünk az uszodához, ahol a vízilabda szövetség képviselői már vártak minket. A beléptetéssel nem volt probléma, gyors karszalag osztás után a biztonsági őrök alapos motozása következett.

A csapatok bevonulása előtt a kapu mögötti szektor megtelt a feketepólós szurkolókkal és mikor végre egy pillanatra abbamaradt a hangszóróból a zene, megdörrent a tábor. Az első „Ria, Ria, Hungária” rigmusnak olyan ereje volt, hogy még az uszoda falai is megremegtek.

A mérkőzés első negyedében folyamatos gólváltás történt, tartottuk a lépést a kanadaiakkal, majd az idő haladtával átvettük a vezetést. A második negyedben a csapat megmutatta mire is képes és többgólos vezetést szerzett.

A félidő jót tett a szurkolásnak, kevésbé a játékosoknak. A kanadai válogatott 3 zsinórban lőtt góllal szorossá tette a mérkőzést, és ez kihatott a lelátóra is. A hangulat csak erősödött és a lányok tartották az előnyt, és ennek köszönhetően megszerezték a győzelmet. Külön kiemelendő, az "éjjel soha nem érhet véget..." dal körülbelül 10 percen át szólt, és teljes extázis uralkodott a kapu mögötti lelátón.

Fantasztikus játék, fergeteges szurkolás, igazi ünnep volt ez a magyar vízilabdának. A végeredmény 18-14, 900 szurkoló előtt győztük le Kanadát!

Köszönjük, hogy a részesei lehettünk!

BAJNOKCSAPAT!