Magyarország - Izland: az összefogás napja

Ha az előző beszámolónk a visszatérés napja volt, ezt nevezhetjük az összefogásének. Elfogytak a jelzők a tegnapi napról. Beszámolónk a napról, amikor a magyar szurkolók példát mutattak összefogásból. Utcán, pályán, lelátón.

Utcán

A város régi kikötőjénél volt a meghírdetett találkozó, a tömeg valamivel 14 óra után indult a stadionhoz. A vonulásnál hatalmas tömeg gyűlt össze, megtippelni sem tudjuk mennyien lehettünk. A közel 4 km úton a lengyel testvéreinkkel az EB legnagyobb vonulását produkáltuk, a legtöbb csoport képviseltette magát. A stadionhoz érve a bejáratnál váró jegyüzérek a vártnál "olcsóbban" szabadultak jegyeiktől.

Pályán

Jogtalan 11-es, rossz bírói itéletek, deffenzív izlandiak. Hatalmasat küzdöttek a srácok, a 88. percben sikerült egyenlíteni, aztán jöhetett a jól megszokott ünneplés a szurkolókkal. Erről szól a futball!

Lelátón

A lelátói kavarodás következtében a szurkolók egymást segítették, hogy mindenki átjuthasson a kerítésen a magyar táborba.

Egyes információk szerint 30-35 ezer magyar szurkoló volt a stadionban. A biztonságiak nem engedték be a megafont, ezért nehezen lehetett az egész tábort irányítani. A mérkőzés alatt 3-4 klasszikus rigmus úgy szólt, hogy az egész stadion beleremegett.

Az egész nap a meccs 88. percében teljesedett ki, a gól után fantasztikus ünneplés kezdődött, a lelátó nagyon lassan akart kiürülni, örömmámorban úszott minden szurkoló.

Forrás: Nemzeti Sport, Réti Zsolt, Ultras-tifo, Hungarian Ultras, Reuters