On tour Tórshavn

Nem kezdődött jól a válogatott számára a selejtezősorozat, gyenge mérkőzésen 0-0-ás végeredmény született Feröer-szigeteken. Beszámolónkat olvashatjátok az elmúlt pár nap eseményeiről.

2014 után újra Feröer-szigetek fővára, Tórshavn volt az úticél a magyar szurkolóknak. 2 éve elég korlátozottak voltak a kijutási lehetőségek a szigetcsoportba, főleg 3 nappal a bukaresti túra után. Az akkori (20-30-as) létszámnál többen, nagyjából 130-an szurkolhattunk a helyszínen.

Két lehetősége volt a kiutazó szurkolóknak. Év elején megvenni a repjegyeket, átszállással, vagy a Wizz Air szurkolói charterjáratát kihasználni az utolsó hetekben. Utóbbi volt a népszerűbb, kb 100 fő lehetett a közvetlen járaton.

Feröer-szigetekre sem megy minden nap az ember, lenyűgőző látványt nyújtott a sziget minden részlete. A reptértől 1 órás út vezetett a fővárosba festői környezetben. Az időjárás annyira nem volt vészes, mint ahogy beharangozták. Kaptunk olyan üzenetet kintlévő szurkolótársunktól, hogy akár el is halaszthatják az összecsapást.

A mérkőzés természetesen nem maradt el, de emlékezetes sem marad. A helyzeteink megvoltak, de látszott, hogy a csapat egy része játékhiányban szenved. Ami a szurkolást illeti, elég vegyes társaság utazott ki, dob hiányában nem szóltak olyan jól a megszokott rigmusok sem.

A mérkőzés végén egyik társunk leugrott a lelátóról, hogy elkérje Dzsudzsák mezét, a szekunak nem tetszett, de Balázs odaadta a dresszt és a felesleges feszültség is oldódott.
Nem történt semmi, mégis miért írjuk le mindezt? A magyar médiában úgy gondolták páran, ha már ingyen kiutaztak, írnak egy kamusztorit arról, hogy a szurkoló meg akarta verni a játékosokat a csalódottság miatt. Csalódottak vagyunk, de nem változott semmi sem. Újra útnak indulnánk és továbbra is bízunk a csapatban.

Egyet sajnálunk még, hogy nem most kezdik értékesíteni a jegyeket a Svájc elleni hazai meccsre, lehet nyugodtabbak lennének azok a fanatikusok, akik a saját csoportjukban élnek, nem az MLSZ virtuális szurkolói klubjában.