Magyarország-Hollandia | Győzelem és teltház

A budapesti rendezésű vizes világbajnokság legjobb hangulató mérkőzésén jártunk csütörtökön, ahol Hollandia ellen játszott a női pólóválogatott. A tét és a teltház adott volt, 7500 szurkoló előtt a világ legjobb 8 csapata között a válogatott.

1 hónappal az andorrai vereség után 150-en gyülekezhettünk a Margitszigeten a hollandok elleni csoportdöntő előtt, hogy aztán egy kellemes, rövid sétát követően együtt jussunk be. Többünknek össze-vissza szólt a jegye, másik lelátóra, másik szektorba, de a szervezők mindenkit egy szektorba tereltek, logikusan megoldva ezt a jegyelosztási problémát.

Aki volt már kint az előző meccseken, tudhatja, hogy főként ülő a rendezvény és 1-2 klasszikus hajrá magyarokon kívül nem sok rigmus csendült fel a lelátón. Most változott a helyzet, jó volt hallani, hogy a mérkőzés haladtával egyre többen csatlakoznak be a szurkolásba az oldallelátóról is.

Hollandiával mindig nagy presztízsmeccset vívunk, de a lányok most egy percig sem engedték ki a kezükből a meccset. Az elején vezettek a hollandok, de valahol érezte mindenki, az idő haladtával átvesszük az irányítást és együtt kiharcoljuk a legjobb nyolc közé jutást.

A félidő után eljött a mi időnk, vezettünk 2-3 góllal is, ami az addigi jó hangulatot is megdobta. Végeredményként 10-8-ra nyertünk és a meccs után folytatódott a közös ünneplés a csapattal.

Ha valaki 2-3 évvel ezelőtt valamelyik túrán azt mondja, hogy az idei nyár egyik legjobban várt válogatott meccse a női vízilabdásoké lesz, nem sokan hittünk volna neki. Nem tudott sok ember jegyhez jutni a klasszikus "futballszurkolói" közegből, viszont aki bejutott olyan hangulatott teremtett a meccsen, ami sokáig emlékezetes lesz.

Azt nem tudni, lesz-e folytatás, sikerül-e a negyeddöntőre jegyhez jutni, de abban biztosak lehetünk, az utóbbi idők legpozitívabb megmozdulása volt a csütörtöki.

Az, hogy milyen hatással is lehetett a közegre, azt jól mutatja a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke, Dr. Kemény Dénes meccs utáni nyilatkozata:

"Viszont amit csütörtökön a szurkolók produkáltak, az egy külön fejezetet megér. Köszönet az "ultráknak", akik - mint a lányok a vízben -, végig kézben tartották az irányítást, mindig a leginkább odaillő rigmusokkal irányították a kevésbé járatos közönséget. Sőt, a meccs végén még az "álljatok fel" kéréssel tornaórát is tartottak mindenkinek, nagymamát, férfi válogatottat, minisztert is beleértve.

Ha van aki ezt a hangulatot szeretné még a helyszínen átélni és nincs még jegye az igyekezzen, remélem legalább egyszer mindenkinek sikerül eljönnie."