Magyarország-Franciaország: Utazás a női pólómérkőzésre

Szurkolótársaink, barátaink!

Néhány szabad helyünk van a november 6-i egri utazásra.

Akit érdekel a túra, a cb09.waterpolo@gmail.com címen tud érdeklődni, a részleteket ott ismertetjük. A busz kihasználtságának függvényében az összköltségen felül fennmaradó összeget a magyar-észt mérkőzésre érkező Székely Légió vendégül látására fordítjuk.

Magyarország-Franciaország Női vízilabda, Világliga Indulás: 15:00, Planetárium Útiköltség: 4.000 Ft

On tour Athén: Információk az utazóknak

Szurkolótársaink, Barátaink!

Pénteken az idei legfontosabb túránkhoz érkezünk, mely mind a helyszínt, az ellenfelet, valamint az utazólétszámot tekintve is kiemelkedik a többi közül. 2015 után ismét Athén a célpontunk, a görög fővárosban nagyjából 5-600 magyar szurkolóra lehet majd számítani. Ennek fényében ismét gyülekezővel, közös vonulással és a mérkőzés kezdetén látvánnyal készülünk. Az esemény fontosságához mérten néhány további gondolatot, kérést szeretnénk tolmácsolni felétek.

Jegybeváltás, gyülekező

Minden utalványt Athénban kell jegyre váltani, melyet a stadiontól 2 km-re lévő Civitel Olympic Hotelnél lehet megtenni. A beváltás a mérkőzés napján 14:00-tól lehetséges. Arra kérünk mindenkit, időben váltsa be a jegyét, számolva a sorban állással és ügyintézési procedúrával. A jegybeváltó helyszín egyben gyülekezőpont is számunkra, ide várunk mindenkit legkésőbb 19:00-ra, hogy aztán együtt vehessük be az olimpiai stadion vendégszektorát. Fontos, ahhoz hogy együtt egységesen és szervezetten jussunk el a létesítményig, 19:00-ra már mindenkinek érvényes belépővel kell rendelkeznie. A gyülekezőnél legyünk figyelmesek, a közelben több kisebb zöld terület található, próbáljuk a közlekedést nem akadályozó módon várni az indulást.

A vonulás során mindenkitől fegyelmezett magatartást várunk, egyénieskedés és felesleges feszültségkeltés nélkül. Várhatóan még a hazai szurkolók előtt érkezünk a stadionhoz, ettől függetlenül mindenkit kérünk nyitott szemmel járjon, figyelve a társaira, a magyar táborra.

Öltözet

A korábbi idegenbeli túrákhoz hasonlóan, ezúttal is szeretnénk törekedni az egységes megjelenésre. A hazai szurkolói csoportok tagjainál megszokott a fekete öltözet; ezen kívül a Magyar Válogatott – lehetőség szerint – meggypiros meze az ajánlott. Nem szívesen látott öltözet bármilyen „viccesnek szánt” meg „különleges” jelmez, színes paróka, idióta kalap és ezek társai. Futballszurkolók vagyunk, nem karácsonyfák és vásári bohócok. A válogatott idei legfontosabb mérkőzésére, nem pedig farsangra utazunk. Ugyancsak kérjük, hogy a klubhovatartozásról árulkodó mezek és sálak helyett a magyar vonatkozású öltözetet részesítsétek előnyben. A meccs napján mindannyian elsősorban MAGYAROK vagyunk, érkezzünk a Kárpát-medence bármely szegletéből.

Alkoholfogyasztás

A gyülekező, a vonulás és a mérkőzés helyszínén mindenkitől a józan és – saját maga, valamint szurkolótársai iránt érzett – felelősségteljes viselkedés az elvárt. Éppen ezért nyomatékosan kérünk Benneteket, hogy alkoholt a mérkőzés napján mértékkel fogyasszatok. Nem nyújt üdítő látványt az a honfitársunk, aki öntudatlan állapotban fetreng egy parkban vagy részegen óbégatva fürdőzik egy városi szökőkútban. A kötekedő, ordenáré stílus, a túlzott alkoholfogyasztás miatti igénytelen megjelenés rossz fényt vet az egész magyar szurkolói közösségre. Jó lenne, ha ez a fajta viselkedés a jövőben egyre távolabb kerülne a magyar szurkolói kultúrától és ehelyett a szervezett, fegyelmezett és a lehetőségekhez képest józan megjelenés lenne ránk, magyar szurkolókra a jellemző az ilyen idegenbeli túrákon. Egyáltalán nem tilos alkoholt fogyasztani, de a meccs napján csak mértékkel kerüljön rá sor.

Beléptetés, vendégszektor, zászlók

A beléptetésnél arra kérünk mindenkit, türelemmel legyen. A mérkőzés kezdetén egy egyszerű, de látványos élőképpel készülünk. Várhatóan a kellékek miatt az elején lassabb beengedés várható.

Tágas vendégszektor az athéni Olimpiai stadioné, hiszen majd 3500 fő befogadására alkalmas. A lelátón természetesen összetömörülünk, de a drapériák mind kikerülhetnek alulra. Rendhagyó módon arra kérünk Bennetek, hogy amíg a a többség nincs bent, ne helyezzen ki senki semmit. Csoportunk egy új, nagyobb, egész tábort jelképező drapériával készül, melyet alul középre fogunk kihelyezni. A látványunkhoz, a magyar tábor megjelenéséhez most ez elengedhetetlen szempont. Továbbá prioritást élveznek a szervezett szurkolói csoportok transzparensei azokkal a nemzeti színű zászlókkal szemben, melyeket csupán egy-két személy hoz magával. A lelátó íratlan szabályait mindenki tartsa tiszteletben! Az igénytelen, filctollal rajzolt, csapnivaló kinézetű zászlókra pedig semmi szükség, azokat ne is hozzátok magatokkal.

A mérkőzésre elhozott zászlóikra fokozottan ügyeljenek a teljes meccsnap folyamán; különösen a gyülekező felé tartva és meccs után a stadionból távozva. Egy drapéria, egy magyar zászló több, mint egy ereklye, mindenki úgy is álljon hozzá, úgy vigyázzon rá!

A mérkőzésen

Pontosan 2 éve nem nyert válogatottunk idegenbeli mérkőzést. Most a görögök hazai legyőzése után újra biztató játékot láthattunk. Ennek fényében azt szeretnénk, hogy 90 percre zárjunk ki minden külső tényezőt és csak arra koncentráljunk, hogyan segítsük győzelemhez a csapatot. Mint minden idegenbeli túrán, most is benne van, hogy nem sikerül bevinni a dobot és a megafont, így az egységes szurkolás érdekében fokozottan figyeljünk majd az előénekesekre.

Kérjük, hogy a fenti kéréseket, iránymutatásokat vegyétek figyelembe az út során; ezek betartásával ti is járuljatok hozzá ahhoz, hogy a magyar szurkolótábor szervezetten, egységesen és igényesen jelenjen meg Görögországban.

Köszönjük!

Hajrá magyarok!

CB'09

Vendégszektor #3: Egy hónapja jelent meg magazinunk harmadik száma – Néhány részlet a tartalmakból

A „Nyugaton már megoldották” oldallal közös kiadványú magazinunk harmadik számából a nemzetközi szekcióval foglalkozó felület már osztott meg néhány részletet az újságból, így teszünk most mi is.

Vb-aranyérem szurkolói szemmel – a SZUD beszámolója az U20-as kézilabda tornáról:

„…Szerencsére az MKSZ-szel már a szlovénok elleni meccs előtt megegyeztünk, hogy igényt tartunk végig a kapu mögötti jegyekre, bármeddig is jutunk. De akkora érdeklődés volt, hogy egyszerűen egy óra alatt elfogyott minden. És rengeteg ember jelezte, hogy ámbár oldallelátós jegye van, ők bizony a kapu mögött lesznek. Ennek is köszönhető tehát, hogy borzasztó zsúfoltan álltunk a sorokban. Ebből következik is, hogy egy egészen kivételes hangulat kerekedett, talán a magyar-román futsal hangulatát idézte. Debrecen-, Ferencváros-, Szombathely-, Diósgyőr-, Békéscsaba- és Nyíregyháza-szurkolóval is találkozhattunk, így kijelenthetjük, hogy nem csak Debrecent mozgatta meg ez a csodás menetelés. A végén persze győz a jó, így is lett, VILÁGBAJNOK MAGYARORSZÁG! És bebizonyosodott, hogy igenis van igény olyan sportra, amit szívből játszanak, és valóban a sportról szól az egész. Ha lett volna még egyszer ugyanennyi jegy, az is elfogyott volna!

Összességében egy hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak, és ebből semmit nem von le az a tény, hogy utánpótlás-sportról beszélünk. Felkavartuk az állóvizet, és ez talán egy jó lökést adhat az új szezonra, csak attól félek, hogy jön ismét a posvány, a szar, amit lenyomnak hétről hétre a torkunkon, és belefásul az ember! De ne így legyen! Előre magyar szurkolói élet! Csé’ SZUD 1994”

Szombathelyi Haladás: Interjú a G.W.A. csoportjával:

„…A GWA kapcsán a kezdetektől fogva hangsúlyoztuk, hogy mi nem vagyunk sem ultra-, sem pedig huligáncsoport. Az alapító tagjaink között egyaránt voltak a Front Side és a Green Squad tagjai közül is, kiegészülve számos új emberrel. Vannak, akik a brit, mások pedig az olaszosabb vonal hívei. Nálunk a csoportért és a táborért való tenni akarás a fő szempont, nem pedig stílusirányzatok követése. Büszkék vagyunk rá, hogy a megalakulásunk után újra lett egy olyan társaság Szombathelyen, ami odaáll az utcán, ha kell, és a lelátói életet is sikerült felpezsdítenie. A spontán énekeket fokozatosan átalakítottuk előénekesek által vezetett szervezett szurkolássá. Nagyon sokat dolgoztunk érte, de a tábor elfogadott minket. Bár voltak súrlódásaink az évek folyamán, szerencsére minden konfliktushelyzetet meg tudtunk oldani. Számíthatunk minden kisebb – nagyobb csoport és baráti társaság támogatására a Haladás Szurkolói Körtől, a GKG-n át a mostanában újra aktívabban megjelenő DOGSELITE részéről is.”

Fanatizmus Matyóföldön – Interjú a Magico Ultras csoportjával

„A labdarúgó-válogatott mérkőzésein a kezdetektől fogva jelen vagyunk, volt időszak, amikor minden hazai mérkőzésen ott voltunk. A válogatott mérkőzésekhez is fűződnek feledhetetlen emlékek, ilyen például ezen a vonalon a pozsonyi túra, valamint a legutóbbi bukaresti mérkőzések, ahová Mezőkövesdről nagy busszal utaztunk környékbeli barátainkkal együtt, de jártunk Lengyelországban is. Táborunk tagjai ott voltak a franciaországi labdarúgó Eb-n, ahogy ott voltunk számos kézilabda-válogatott mérkőzésen is. Főként azokon éreztük kötelességünknek megjelenni, amelyeket régiónkban, így Miskolcon, Egerben, Tiszaújvárosban, Nyíregyházán rendeztek. Elutaztunk a sportág közelben rendezett világeseményeire is, így például az elveszített zágrábi női világbajnoki döntőre, ahol nagy számban voltunk, de jártunk más, Szerbiában, Horvátországban rendezett Eb-ken és vb-ken is. Voltunk kisebb, hazai rendezésű kézilabdás eseményeken is, például a nyíregyházi junior-vb-n vagy főiskolai vb-ken.

Legutóbb Koperben jártunk, ami a maga nemében egyedülálló volt, hiszen idegenbeli selejtezőn még nem szurkoltunk a válogatottnak. Bár jó túra volt, a körülmények (szerencsétlenül elhelyezett, kettébontott tábor) és a történések (feszültség a kövesdi-komlói és a szeged-veszprémi vonal között, a mérkőzés felemás alakulása) miatt azért maradtak tüskék. Az előzetes egyeztetések alapján a mi feladatunk volt az irányítás és igyekeztünk a mi stílusunkban biztatni a csapatot, noha ez nem nyerte el mindenki tetszését, a „nagyoknak”, a veszprémieknek és a szegedieknek is derogált követni bennünket, inkább maradtak volna a hagyományos rigmusoknál. A komlóiakkal közösen hatva a többiekre végül nem egy leegyszerűsített szurkolást produkáltunk, a csapat pedig győzelemmel hálálta meg a biztatást. A hétközi visszavágón már nem tudtunk részt venni, de az első mérkőzés fanatikus játékának köszönhetően a hazai vereség is elég volt a továbbjutáshoz. Azt örömmel hallottuk, hogy Koperből ismerős dalok is felhangzottak a lelátón.”

Futsal-fanatizmus: beszélgetés az élvonal rajtja előtt

Ultras Csömör:

„…Elsősorban szeretnénk képviselni magunkat a futsal-/labdarúgó-mérkőzéseken, és a kiemelt párharcokra külön készülni, továbbá szeretnénk új kellékeket integrálni a már meglévők mellé, amik a lelátói összhatást színesítenék és a negyedik születésnapunkra egy, a korábbinál komolyabb eseményt tető alá hozni. Emellett eleget kívánunk tenni kötelességeinknek, amik a nemzeti ünnepségeinken és más releváns programokon való részvételt jelentik településünkön.
Végezetül pedig fejlődni minden aspektusból és tanulni, tanulni, tanulni, hiszen az élet nem más, mint egy holtig tartó gyarapodás.”

Veszprém Ultras ’09:

„A Queens’ City Ultras nevű csoporttal a 2009-es tavaszi szezonban kezdtünk kijárni a helyi, NB3-as futballcsapat meccseire, mely akkor éppen Veszprém FC néven szerepelt. A következő szezonban bajnokavatást ünnepelhettünk a harmadik vonalban, a jó szereplés pozitív hatással volt a létszámunkra. A történethez hozzátartozik, hogy előttünk csak a kilencvenes évek vége fele létezett ultracsoport, név szerint a No Name Boys, akik anno kézilabdára is jártak, illetve a Razzi Infernale, mely brigádok sajnos csak pár évig működtek, így amikor elhatároztuk, hogy szurkolói csoportot alakítunk a királynék városában, a nulláról kellett mindent felépíteni. Nem voltak olyanok, akik segíteni tudtak volna a tapasztalatukkal, ez sajnos meg is látszott a ténykedésünkön, ami nem csoda, hisz az átlagéletkorunk 17-18 volt, minimális tudással a lelátók világáról.”

A Vendégszektor harmadik száma továbbra is elérhető a Ziccer!-TrollFoci SportPubban, a The Casual Budapestben, illetve a veszprémi Grund Bárban, valamint online megrendelhető a vendegszektor.com oldalon.

On tour Athén és Tallin: Megkezdődött a jegyértékesítés az októberi mérkőzésekre

Októberben két fontos válogatott túra vár ránk, melynek jegyinformációiról olvashattok bejegyzésünkben.

On tour Athén

A hivatalos belépőjegyre átváltható - névre szóló - utalványokat szeptember 21-én 12.00 órától lehet megvásárolni interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express Bálnában és országszerte a TEX több mint 350 partnerirodájában. Az utalványok szurkolói kártya nélkül is megvásárolhatók, beváltásukra személyazonosság igazolását követően lesz lehetőség a görög fővárosban a mérkőzés napján 14:00-20:45 között (a helyszín a Civitel Olympic Hotel lesz, 11 Olympias Str. 151 24 Marousi, Athén; https://www.civitel.gr/location/). A görög szabályok miatt a jegyvásárlás során az igazolvány azonosítójának megadása is szükséges, ezt az igazolványt kell bemutatni a hivatalos meccsjegy átvételénél. A mérkőzésjegyek egységesen 4000 forintba kerülnek.

On tour Tallin

A magyar válogatott három nappal később, október 15-én, 20.45-kor Észtországban lép pályára Nemzetek Ligája-mérkőzésen, a tallinni találkozóra 5000 forintért lehet megvásárolni a hivatalos meccsjegyekre váltható utalványokat, interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express Bálnában és országszerte a TEX több mint 350 partnerirodájában. Az utalványok szurkolói kártya nélkül is megvásárolhatók, beváltásukra személyazonosság igazolását követően lesz lehetőség az észt fővárosban az A. Le Coq Arena vendégpénztárában, a mérkőzés napján 16:00-20:45 között.

A konzuli szolgálat tájékoztatója a Görögországba és Észtországba utazó szurkolóknak, ITT olvasható.