Mit várhatunk a nyári Európa-bajnokságig?

A magyar válogatott négy hónap múlva játsza az első csoportmérkőzését, Bordeauxban. Lezárult a második jegyértékesítési szakasz az Eb-re, a jegyeket kisorsolták, kevesek örömére. Felkészülési mérkőzések, újabb jegyértékesítési szakasz, ebben a bejegyzésben ezen témák várakozásait boncolgatjuk.

Felkészülési mérkőzések

Több hírt is olvashattunk, kivel játszhat a válogatott felkészülési mérkőzést az Európa-bajnokság előtt. Egyes újságok már fejben megrendezték az angol, vagy a lengyel válogatott elleni mérkőzést, de a naptárban eddig ezek nem szerepelnek.

Két Eb szereplő csapat ellen játszunk az eddigi tervek alapján;

  • március 26: Magyarország - Horvátország
  • június 4: Németország - Magyarország

A két erős ellenfél mellé, mi két (papíron) gyengébb ellenfelet várunk. A német túra Gelsenkirchenbe lesz, ami azt jelenti, körülbelül 1200 km-es útnak vágunk neki 10 nappal az Eb előtt.

EURO 2016 jegyek

Nándorfehérvár felé tartottunk, mikor jöttek az üzenetek a jegyekről. Sokan csalódottak, sokan meg se lepődtek a jegyelosztáson. A jegyüzérek egyből beindultak, a 25 eurós jegyet 70.000 forintért, akár itthon is beszerezhetjük.

Annak aki jegyet szeretne még szerezni, két lehetőség van. Március-április körül megnyílik az UEFA resale oldal, ahol az első körben "vakon" megvett jegyeket lehet beszerezni. Sokan reménykednek abban, hogy a magyar-izland mérkőzés kevésbé lesz népszerű, és több jegyet be lehet szerezni így. A másik, kevésbé megbízható, a netes vásárlás. Ez történhet nem hivatalos jegyirodában többszörös áron, valamint erre kialakított Facebook csoportokban. Jeggyel vagy anélkül, mindenkinek ott a helye Franciaországban.

Mi várható még?

Két dátum van még, amire érdemes figyelnie a szurkolóknak.

Március 20-23 között VB-selejtezőt játszik a magyar futsal-válogatott, Olaszország ellen. Az olaszok nyerték a 2014-es futsal Európa-bajnokságot, így nehéz mérkőzésre számíthatunk. Egyelőre nincs pontos információ dátumról, illetve helyszínről.

Április 2-án DAC-Slovan mérkőzés. A stadionrekonstrukció miatt 7500 fő fér be, de így is az ország több részéről indulnak szurkolók Dunaszerdahelyre. A válogatott túráit szervező indulazutazas.com 4 buszt indít, de ennek többszörösörére lenne igény.

Reményeink szerint a blogot is tudjuk fejleszteni, régi beszámolókkal feltölteni.