On tour Nándorfehérvár

Két mérkőzést játszottunk 3 nap alatt, a Szerbiában megrendezett futsal Európa-bajnokságon.

Az utóbbi években többször is ellátogattunk Újvidékre, vagy Nándorfehérvárra. Jó emlékeink vannak a Kombanka Arénáról is, pár hete itt nyert Európa-bajnokságot a női vízilabda-válogatott.

Magyarország - Spanyolország

Az első mérkőzésre két busz indult Budapestről, 110 fővel.

A buszok kora délután indultak, viszonylag időben értek a határhoz, ahol hosszú várakozásra számíthattunk.

Az előző évi tapasztalatokhoz képest, még szigorúbb ellenőrzésben volt részünk. A szerb oldalon egyesével mindenkit átnéztek, megmotoztak, felvételt készítettek róla, miközben a buszokat tüzetesen átnézték. Másfél óra várakozás után a buszok folytathatták a majd 3 órás utat, felvezetéssel, megállók nélkül.

A szurkolók kisebb késéssel érkeztek, a rövid beléptetés után, 0-1-es állásra.

Forrás: Futsal Hungary

A magyar csapat előtt a szerbek játszottak, sanszos volt, hogy maradnak még bent a csarnokban, de semmiféle összetűzésre nem került sor. A nézőszám 5100 fővolt, ebből 150-200 magyar szurkoló tartott egy kisebb bemelegítést a csütörtöki játéknapra.

5-2-re kikaptunk a világelső spanyoloktól, de a csapat helytállt, küzdött.

Magyarország - Ukrajna

A csütörtöki mérkőzésen a továbbjutás volt a cél, ennek megfelelően szervezetten 320 fővel indult el a Népligetből. A keddi tapasztalatok után, majd 2 órával korábbi indulás volt tervben.

A keddi mérkőzés után minden adva volt, egy újabb emlékezetes túrára. Többen az utazás alatt értesültek a nyári Eb jegyek elosztásáról, de ez sem szegte senki kedvét. A Carpathian Brigade koreográfiával készült, ennek megfelően a minél korábbi érkezés volt a cél. A keddi határátkelést azzal szigorították, hogy a szeszes italokat is elkobozták a buszokról.

A mérkőzés előtt nem sokkal mindenki megérkezett a csarnokba, a Himnusz után megmutatta a magyar tábor, miért is utazott le Nándorfehérvárra.

Forrás: Ultras-tifo

A több száz fős szurkolótábor már önmagában meglepő és egyedülálló a futsal világában, ennek megfelelően végig zengett a magyar ének. Megérdemelték a srácok, szívvel-lélekkel küzdöttek, de sajnos nem sikerült most a bravúr.

6-3-ra kikaptunk, de egy jó megmozdulásnak lehettünk részesei. Dróth Zoli világklasszis megoldásai és góljai mellett nem fogják a magyar szurkolókat sem egyhamar elfeledni.

Kellenek az ilyen túrák, mérkőzések, ha nem is sikerült kiszurkolni a továbbjutást, őszinte tapssal és egy közös Himnusszal zártuk a futsal Európa-bajnokságot.

Következő túra a tervek szerint Németországba lesz, június 4-én játszunk Gelsenkirchenben felkészülési mérkőzést.