A labdarúgáson túl

A 2015-ös évben sok viszontagságon estek át a futball szerelmesei.
Egy kisebb időre kiszorult a fanatizmus a labdarúgó-válogatott mérkőzéseiről.
Volt részünk kivetítőben, északi túrákban, és végül egy nagy ünneplésben.

Ebben a bejegyzésben, olyan sporteseményeket emelünk ki a labdarúgáson túl, ahol nagyobb létszámban jelentek meg futballszurkolók. Tanulságosak ezek az mérkőzések, ahol van kialakult szurkolótábor ott nem mindig sül el jól a dolog.

Jégkorong: Lengyelország-Magyarország

Első állomásként 2015 tavaszán Krakkóba kísérték el a szurkolók a jégkorong-válogatottat. Lengyel barátainkkal játszottuk a sorsdöntő mérkőzést, a tét nem volt más, mint az A-csoportos világbajnoki részvétel.

A Carpathian Brigade által szervezett buszos túrára 370 fő jött össze.
A bravúros győzelem ellenére mégis maradt többekben hiányérzet. Még el sem indultak a buszok, több negatív hang érkezett a hoki fanatikusaitól. A két közeg közti súrlódások ellenére magyar énektől volt hangos a csarnok.

Vízilabda: Magyarország - Hollandia

November végén ritka, de annál értékesebb megkeresést kaptak a futballszurkolók.
Női vízilabda-válogatottunk Világliga selejtező-mérkőzést játszott Hollandiával.

A kissé idegen környezetben sikerült jó hangulatot teremteni, amit a lányok nem győztek megköszönni. A vereség ellenére a csapatnak jól sikerült a felkészülés, januárban Európa-bajnoki címet ünnepelhettek.

Futsal Európa-bajnokság

A harmadik sportág a futsal.
Már a selejtezőn olyan hangulatot teremtettek a szurkolók, ahol nem volt kérdés a továbbjutás, még ha az utolsó másodpercig is kellett várni.
Bánhatta, aki lemaradt arról a mérkőzésről, viszont sokan már az utazást tervezték.

2016 februárjában következett a szerbiai Európa-bajnokság, ahol mindkét meccsen emlékezeteset nyújtottak a szurkolók.

A lelátó bajnokai címmel jelent meg egy cikk a Futsal Hungary oldalán, innen emelnénk ki egy részletet;

"A tábor az első perctől kezdve az utolsóig bíztatta a válogatottat, hazai pályát teremtve ezzel. Akkor is bíztattak, amikor már reménytelen, többgólos hátrányban voltunk, majd a vereség ellenére a végén úgy éltették a csapatot, mintha továbbjutott volna.
Köszönet érte, hiszen három napon belül kétszer tették meg a 10 órás busz utat a két mérkőzésre."

A szerbiai túrákról lentebb olvashattok beszámolót.

A jól sikerült túrák, megmozdulások mellett az is látható, mely sportágaknál számíthatunk nagyobb lelátói jelenlétre a jövőben.
A labdarúgó-válogatott mérkőzések közti kisebb szünetek mellett szükség van ezekre az összefogásokra. A nyári Eb után, utánpótlás terén is akadnak érdekes mérkőzések, amik sokak érdeklődését felkelthetik. Erről később várható információ.