Ma lenne 89 éves a legenda

Puskás Ferenc, mindenki Öcsi bácsija, a Száguldó Őrnagy ma lenne 89 éves.
Ebből az alkalomból összeszedtünk pár idézetet, amit a legendák legendájáról mondtak sporttársai.

„Ez az ember őstehetség volt. Egy barátot, egy remek játékost veszítettem el. Olyan volt embernek is, mint labdarúgónak. Az egyik legnagyobb futballista, de az élet, barátom, akkor ér véget, amikor legkevésbé várnád.”
ALFREDO DI STÉFANO

„A maga idejében különleges játékos volt, ez nem kérdés. Nem értem, hogyan veszthették el az 1954-es világbajnoki döntőt.”
SIR ALEX FERGUSON

„Mindannyiunk közül ő volt a legjobb. Hatodik érzéke volt a futballhoz. Ha 1000 megoldása volt valaminek, ő megtalálta az 1001.-et.”
HIDEGKUTI NÁNDOR

„Nézd azt a kis kövér fickót. Ki fogjuk csinálni.”
ISMERETLEN ANGOL LABDARÚGÓ A 6-3 ELŐTT 1953-BAN

„A könyvében azt olvashatjuk, hogy ha nem lett volna jó napom, 12-t lőnek nekünk. Kiváltság volt ellenük játszani. Nem csak nagy labdarúgó volt, de szerethető ember is.”
GIL MERRICK, ANGLIA KAPUSA

„Ferenc igazán csodálatos labdarúgó volt. Talán kicsit erősebb alkatú, de varázslatos bal lábbal bírt, remek befejező ember volt. Bármilyen listán ott a helye, mely minden idők legjobbjait gyűjti össze. Egy csodálatos játékos és ember, aki tényleg élvezte a játékot.”
SIR TOM FINNEY

„Puskás halálra rémítette a kapusokat már 30-35 méterről is. Nem csak erős lövései voltak, hanem pontosak is. Azt hiszem, zseni volt.”
RAYMOND KOPA, CSAPATTÁRSA A REAL MADRIDBAN

Forrás: goal.com, puskas.com