Mi egy vérből valók vagyunk!

Április 2-a szombat, a Fortuna Liga legnagyobb rangadójának napja. Több száz anyaországi szurkoló indult el a Csallóközbe. Az indulazutazas.com szervezésében a CB-s srácokkal vágtunk neki az útnak.

3 nagybusszal és több autóval kiegészülve, konvojban haladtunk Dunaszerdahely felé. A nagyjából 150 km-es odaúton többször megálltunk, ilyenkor gyors felöltődés valamint pár dal eléneklése után már újra úton voltunk. A határon belefutottunk egy 20 perces várakozásba, de ettől eltekintve probléma nélkül, jó hangulatban érkeztünk a stadion melletti parkolóba. A meccs előtt még belefért egy sörözés felvidéki barátainkkal.

A mérkőzés előtt körülbelül 1 órával érkeztek meg a vendégszurkolók, a létszámuk körülbelül 150-200 főre tehető. Ekkor már teltház volt a DAC arénában és felfokozott izgalmakkal vártuk a kezdést.

A csapatok kivonulása előtt a már hagyományosnak mondható „Nélküled” című dal csendült fel a hangszóróból és azon nyomban emelkedtek a sálak, zászlók és gyulladtak a nemzeti színű füstök. Az érzés, ahogyan azaz 5000 magyar szurkoló éneki ezt a dalt, leírhatatlan, fantasztikus.

Az első félidő közepe táján fokozódott a hangulat a lelátón, a slovan szurkolói több tüzet is begyújtottak, amivel a rendőröket dobálták, ezt a szervek könnygázzal és gumibottal viszonozták. Hazai oldalon slovan sál égett a kerítésen ezzel is hergelve a vendégdrukkereket. A lelátói mozgolódás közben a bíró befújt egy vitatható tizenegyest a vendégeknek, melyet értékesítettek így kialakítva a félidő eredményét, 0-1.

A második félidőben is folyamatos volt a szurkolás, a pályán a DAC próbált nyomást helyezni a vendégek kapujára, de a gólszerzés nem akart összejönni. A mérkőzés vége felé a tábor igyekezett a csapatot belehajszolni a gólba, de sajnos egy slovan kontra végén, egy oldalbeadást követően a bíró kezezés miatt büntetőt ítélt a vendégeknek. A mérkőzés eldőlt, 0-2. A lefújást követően a játékosok megköszönték a bíztatást, a szurkolók pedig némi pirotechnikai bemutatóval viszonozták azt.

Mindig jó érzéssel tölt el ha Dunaszerdahelyre látogatunk, hisz a helyiek szeretete és fogadtatása felemelő. Biztosan találkozunk még az évben, hiszen „Mi egy vérből valók vagyunk!”