On tour Gelsenkirchen

Június 4-én Gelsenkirchenben játssza utolsó felkészülési mérkőzését a magyar válogatott az Európa-bajnokság előtt. Néhány praktikus utazási információ azoknak, akik gondolkodnak azon, hogy a helyszínen tekintsék meg a találkozót.

Az utazás ezúttal is repülővel a leggyorsabb és a legkényelmesebb. A mérkőzés napján hajnalban repülhetünk Dortmundba a Wizzair gépével és másnap reggel jövünk haza ugyanazzal a járattal.
Mindössze 1 óra 50 perc az út és vélhetően sok szurkolótársunk ül majd ezen a két járaton; mindkét gép félig van még csak tele, 90-nél több hely van még mindkettőre. Jelen pillanatban oda-vissza 29.980 Ft-ba kerül egy jegy ezekre a napokra.

Pénteki indulással és/vagy hétfői hazaúttal pár ezer forinttal olcsóbban is megúszhatjuk a repülőjegyet, de sok értelme nincs, mert a Ruhr-vidék nem épp egy turistacsalogató környék. A dortmundi repülőtértől még legalább 50 km-re van a gelsenkircheni Veltins Arena. A repülőtérről be kell jutnunk Dortmund központjába, majd a pályaudvarról vonattal tudunk átmenni Gelsenkirchenbe, ami egy (vonattól függően) 25-40 perces utazás. A helyi pályaudvarról villamossal tudunk eljutni a város szélén lévő Veltins (korábbi nevén AufSchalke) Arénához.

Gelsenkirchen autóval 1200 km-re található Budapesttől, szerencsére végig autópályán mehetünk, így "röpke" 11 és fél óra alatt akár ott is lehetünk az Aréna parkolójában. Mivel a meccs 18 órakor kezdődik, így akár egy kora hajnali indulással be is lehet esni kezdésre.

Útvonal: Budapest-Bécs-Linz-Wels-Passau-Regensburg-Nürnberg-Würzburg-Frankfurt-Dortmund-Gelsenkirchen.
Az oda-vissza 2400 km-es utat egy átlagos (8 liter/100 km) fogyasztású járművel és négy utassal fejenként kb. 20.000 Ft-ból lehet kihozni, autópályadíjakkal együtt.
Vonattal közvetlenül nem juthatunk el se Dortmundba, se Gelsenkirchenbe, így ezt az utazási módot nem is részleteznénk, különben is rettenetesen drága lenne.

Szurkolói buszok viszont ismét indulnak az Indulazutazas.com szervezésében. Indulás június 3-án este 22 órakor Budapestről, a meccs után pedig indulás haza; érkezés vasárnap délelőtt. A túra ára 23.500 Ft és ha esetleg van még szabad hely tehát ITT találhattok információt.

A stadion vendégszektora a V és W jelű szektor a keleti tribün sarkában, ahová nemzetközi meccseken - amennyiben le van székezve - 921 szurkoló fér be. Nem tűnik lehetetlennek ezt a szektort teljesen megtölteni, azonban ha nagy az érdeklődés, rendszerint a második emeleten lévő 63-64-65-66 szektorokat is megnyitják a vendégek számára.
Jegyeket az MLSZ még nem árul, a német szövetség azonban már igen!

Az alábbi linken bárki rendelhet már jegyet, a vendégszektort leszámítva bárhova. Igaz, a vendégszektor mellé szóló teljes árú jegyek 45 €-ba kerülnek, amihez hozzájön még egy 20 €-s nemzetközi postázási költség is. Ez legfeljebb a kint élő magyarok számára lehet egy alternatíva. Reméljük, most is lehet neten jegyet venni, ahogy a görög vagy a norvég túrára. Kártya nélkül, akár határon túlról is.

Valószínűleg nemsokára megérkeznek a vendégszektorba szóló belépők is, amik elméletben 25 €-nak megfelelő forintba fognak majd kerülni.

Képforrás: Kooora, Reddit