2017: válogatott programok - I. rész

2017 sem fog tétlenül telni, ami a válogatott meccseit illeti. A Vb-selejtezőkön van a hangsúly idén, de várható, hogy felkészülési meccsekkel lesz színesebb a program. Programajánló sorozatunk első részében összefoglaljuk, milyen hazai meccsek és túrák várnak ránk ebben az évben a labdarúgás terén.

Ha a hazai mérkőzéseket nézzük, augusztus 31-ig várhatunk a következő selejtezőre, amikor is Lettország ellen játszunk. Folytatásként szeptember 3-án Portugália, majd október 10-én a Feröer-szigetek ellen zárjuk a selejtezősorozatot.

Portugália, Andorra és Svájc nemzeti csapataihoz látogatunk idén, sokan már most elkezdték tervezni mindhárom utazást. Egy esetleges pótselejtezős hellyel bővülhet még a kör egy novemberi helyszínnel.

Portugália

Március 25-én játszunk Lisszabonban a Benfica stadionjában. Egy külön bejegyzésben már foglalkoztunk az utazással, ahova reményeink szerint nagyobb létszámban várható a magyar tábor.

Andorra

Andorra Európa legnagyobb törpeállama, ahol június 9-én játszunk. Annak, aki megjárta autóval vagy busszal Toulouse-t nem lesz ismeretlen az út nagy része. Repülővel Barcelona-ig érdemes jegyet váltani, onnan 200 km Andorra.

Svájc

Reményeink szerint, a selejtezősorozat végén egy többezres invázió indul Svájcba, és nem tét nélküli túrára készülünk majd. Adva van egy jó buszos túra is, hiszen az 1080 kilométeres távolság 2016-os Európa-bajnokság után átlagos távolságnak mutatkozik.

Az október 7-i összecsapás helyszíne nem ismert, a portugálokhoz hasonlóan több stadiont is használ a svájci válogatott. A következő, lettek elleni meccsüket Genfben rendezik meg, de a tendencia az, hogy a nagyobb összecsapásoknak a Basel stadionja ad otthont.

Amint lesz hivatalos helyszín kijelölve, blogunkon olvashattok róla.