Következő mérkőzésünk helyszíne: Estádio da Luz

Lezárult a vendégszektorba szóló jegyek értékesítése a Portugália-Magyarország vb-selejtezőre, információink szerint közel 2700 szurkolótársunk szurkolhat a helyszínen. A márciusi túrára készülve, bemutatjuk a Benfica (és most a portugál válogatott) otthonát, az Estádio da Luz stadiont.

A stadion először 1954-ben nyitotta meg kapuit és majd 50 éven át szolgálta a lisszaboni SL Benfica csapatát. Történelme során több felújításon esett át, volt olyan időszak, amikor 120.000 néző befogadására volt alkalmas.

Miután Portugália elnyerte a 2004-es Európa-bajnokság rendezésének jogát, új, korszerű stadiont építettek a helyére, de a név nem változott.

Jelenlegi formájában 65.647 szurkoló befogadására alkalmas a létesítmény, ebből körülbelül 3200 fős a vendégszektor, ami március 25-én magyar énektől lesz hangos. A magyar tábor az északi lelátó harmadik gyűrűjén, a 28-34-es szektorokban lesz elhelyezve.

Érdekesség, hogy a legtöbb vendégszurkolót egy 2013-as Európa Liga mérkőzésen jegyezhet fel az Estádio da Luz, az angol Newcastle vendégjátékakor 4000 fősre kellett bővíteni ezeket a szektorokat.

Elhelyezkedését tekintve, Lisszabon központjától 8 km-re található a létesítmény. Tömegközlekedéssel több lehetőségünk is van megközelíteni, ha metróval megyünk, a kék vonalon található és a Colégio Militar/Luz megállónál kell leszállni.

Cím: Av. General Norton de Matos, 1500-313 Lisboa


Fehér Miklós szobra

Több szurkolótársunk kérdezte, hogy mikor lehet a Benfica stadionjánál megtekinteni a Fehér Miklós emlékére állított szobrot. Rossz hír azoknak, akik a mérkőzés előtt tervezték a megemlékezést, hogy március 23-tól március 25-ig nincs lehetőség stadiontúrára, a Benfica honlapja szerint.

További képek:

Forrás: The Stadium Guide, Football Tripper, gyeresportolni.hu