Magyarország - Kanada | Egy fejezet vége, egy új harc kezdete

A hollandok elleni parádés győzelem után nagy reményekkel vártuk a Kanada elleni vb-negyeddöntőt. A kevés gólos mérkőzésen Kanada 6-4-es győzelemmel ejtette ki a magyar női vízilabda-válogatottat és jutott a legjobb négy közé.

A csütörtöki megmozdulás után 60-70-en jutottunk jegyhez a "futballszurkolói" közegből, hogy újra a medence széléről szurkoljunk a lányoknak. A C lelátón helyezkedtünk, mint a múltkori csoportrangadón, győzelemben és abban reménykedve, hogy az egész uszodát sikerül feltüzelni.

2016-ban, amikor barátságos mérkőzést játszottunk Kanada ellen, akkor 18-14-re nyertünk. Az előzetes eredmények és a hollandok ellen mutatott játék után tudtuk nem lesz egyszerű a négy közé jutás, de bizakodva kezdtünk a dalolászásba.

Nehezen kezdődött a mérkőzés, a kanadaiak kellemetlen taktikával, mondhatni két kapussal nehezítették meg a lányaink játékát. Az első két negyedben a kanadaiak vezettek, míg a félidő végére sikerült döntetlenre hozni az állást. 4-4-es eredménnyel fordultunk, de utána teljes zárlat alakult ki a támadásban. Nem sikerült a második félidőben gólt szerezni, míg Kanadának kettőt is, így hiába volt minden küzeldelem az utolsó másodpercekig, nem mi jutottunk az elődöntőbe.

Másfél évvel ezelőtt szervezett szurkolást a CB először női vízilabda-meccsre. Azóta több feledhetetlen élményt éltünk át együtt a lelátón és medencében egyaránt. Valami olyasmit kaphattak az uszodában a sokat szidott futballszurkolók, ami addig hiányzott a lelátói életükből. Nem maradt más hátra, mint szurkolni a versenyben lévő magyar sportolóknak, érmekben, győzelmekben bízva.

Ősszel találkozunk újra az uszodában!

Hajrá Magyarország!