Vendégszektor: Egy hónapja jelent meg fanzinünk – néhány részlet az első számból

A „Nyugaton már megoldották” oldallal közös kiadványú magazinunkat negyedévente tervezzük megjelentetni. A nemzetközi szekcióval foglalkozó felület már osztott meg néhány részletet az újságból, így teszünk most mi is:

„Hullámvölgy pont ugyanannyi van, mint hullámhegy. Szarnak-bajnak nincs gazdája tartja a mondás. Ennek szellemében azt gondolom mindenki élvezze a lelátói életét, akkor és ott, amikor megéli. A kis meccs is fasza! Nem kell mindig kaviár néha jó a szar is! Az ember a barátaival, csoporttársaival elmegy a meccsre, ha egy tömeg közepére állunk be az remek, ha csak mi vagyunk, akkor mi legalább ott vagyunk! Mindig a jelen kell, hogy a legfaszább legyen, ha nem így van akkor nem élvezed, amit csinálsz!” – a 25 éves RBD alapítóival készült hosszú interjúból egy nagy és örök igazság.

„S hogy mit jelent számunkra ez az egész? Kiállni a csapatért, a városért, Csepelért mindig, mindenhol. Ezt nem is részletezem, hiszen aki hasonlóan érez, az tudja, miről beszélek, aki pedig nem, annak hiába magyaráznám napestig, akkor sem értené.” – „Szurkolj a helyi futballcsapatnak!” – tartja a mondás. A csepelieknek ezt nem kell mondani…

„A székely szurkolóknak - szokásosnak mondható módon -, a belépés a vendégszektorba nem volt teljesen zökkenőmentes. A csoport egyik vezetőjénél kellett előre jelentkezni, ahol mindenkinek a nevét és a személyi számát meg kellett adnia, mert anélkül az ő nevére nem tudtak jegyet vásárolni. Maga a beléptetés nem volt egy gyors folyamat…” – részlet a romániai bajnokság magyar rangadójának beszámolójából: Kolozsvárra látogattak a Sepsiszentgyörgy szurkolói. Kolozsváron újra magyar szurkolás volt!

„Az eredményt leszámítva egy maradéktalanul jó túrának értékelhetjük a bázeli kalandozást, biztosan pozitív emlékkel fogunk rá visszagondolni évtizedekkel később is. A magyar szurkolói egységet – mely sokadszorra bizonyított –, számos nemzet irigyelheti, hiszen páratlan ez az összefogás, ami jellemez bennünket és ez kell erőt adjon a jövőben is! Várjuk az őszi túrákat, ahol ismét egy emberként állhatunk a Magyarország drapéria mögött.” – beszámolórészlet a válogatottunk tavaly októberi, eddigi utolsó tétmérkőzéséről.

A Vendégszektor első száma továbbra is elérhető a Ziccer!-TrollFoci SportPubban, valamint online megrendelhető a vendegszektor.com oldalon.