Élet az Eb után: játékosok

A magyar válogatott kiváló Európa-bajnoki szereplését követően a játékospiacon igencsak kelendőek lettek a csapat tagjai.
Rengeteg sajtóhír, pletyka, hivatalos és nem hivatalos ajánlattétel történt az elmúlt napokban, hetekben.
Vannak játékosok akik maradnak klubjuknál, akad olyan is aki már aláírta friss szerződését, de a csapat nagy részészének jövőjéről még csak találgatások vannak.
Bejegyzésünk folyamatosan frissül, amint hivatalosak az átigazolások.

Kapusok

Király Gábor (Haladás): Marad jelenlegi klubjánál.
Dibusz Dénes (Ferencváros): Marad jelenlegi klubjánál.
Gulácsi Péter (RB Leipzig): Marad jelenlegi klubjánál.

Védők

Bese Barnabás (MTK): A klub álláspontja: csak akkor távozik, ha komoly nyugat-európai klub jelentkezik be.
Fiola Attila (Puskás Akadémia): A Ferencváros, valamint a Hertha BSC érdeklődik a játékos iránt, de hivatalos ajánlat még nem érkezett a Puskás Akadémiához.
Guzmics Richárd (Wisla Kraków): Egyes sajtóhírek szerint Gulácsi Péter jelenlegi csapata a RB Leipzig érdeklődik a védő iránt.
Juhász Roland (Videoton): Marad jelenlegi klubjánál, a válogatottól visszavonult.
Kádár Tamás (Lech Poznan): Az Európa bajnokság előtt a játékos ára 750.000 euró volt, de a jó teljesítménynek köszönhetően igen csak magasabb lett. Nem hivatalos információk szerint a Bologna 2 millió eurós ajánlata kevésnek bizonyulhat, folynak a tárgyalások. A Lech Poznan kész eladni, ha a számukra megfelelő ajánlat érkezik.
Korhut Mihály (DVSC-Teva): Marad jelenlegi klubjánál.
Lang Ádám (Videoton): Marad jelenlegi klubjánál.

Középpályások

Elek Ákos (DVTK): A játékos elmondása szerint több itthoni ajánlat is érkezett, külföldről viszont csak tapogatózás történt eddig, konkrét ajánlat még várat magára.
Ákos szívesen igazolna külföldre, de addig is jelenlegi klubja a Diósgyőr szolgálatában mindent megtesz a csapat sikeréért.
Gera Zoltán (Ferencváros): Marad jelenlegi klubjánál.
Kleinheisler László (Werder Bremen): Sajtóinformációk szerint a Bundesliga 2 csapata az 1860 München szívesen látná soraiban, de erre a hírre a Werder elnöke azt reagálta, számolnak Kleinheislerrel sem eladni sem kölcsönadni nem szándékoznak.
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan): A játékost hivatalosan is leigazolta a Ferencváros, be is mutatták már új csapatában.
Nagy Ádám (Ferencváros): Hivatalos: az olasz klub 1.5 millió eurót (nagyjából 470.5 millió forintot) fizet Nagy játékjogáért, és az összeg bizonyos feltételek teljesülése mellett elérheti akár az 1.8 millió eurót is.
Pintér Ádám (Ferencváros): Marad jelenlegi klubjában.
Stieber Zoltán (Nürnberg): A Hamburg játékosa jelenleg kölcsönben szerepel Nürnbergben. Stieber elmondása szerint, olyan csapatban szeretné folytatni ahol folyamatos játéklehetőséget kap. A Hamburg edzője nem számol Zoltánnal, így a klub kész eladni egy megfelelő ajánlat esetén.

Támadók

Böde Dániel (Ferencváros): Marad jelenlegi klubjánál, de egy izraeli internetes portál szerint, az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva csapata kiszemelte magának Bödét, a klub figyelemmel fogja kísérni Dani teljesítményét. Véleményünk szerint, ha nem kap kiemelkedően jó ajánlatot jobb bajnokságból, marad a Ferencvárosnál.
Dzsudzsák Balázs (Bursaspor): A Bursaspor elnöke biztos Balázs távozásában, hisz állítása szerint nem azt kapták amit szerettek volna. Több klub is vinné Dzsudzsákot, de hivatalos ajánlattétel még nem történt. A török klub elnöke egy interjúban arról beszélt, hogy nagy eséllyel Németországba a Schalke csapatához kerülhet Balázs, de ezt a német csapat edzője cáfolta, állítása szerint még szóbeli egyeztetés sem történt.
Németh Krisztián (al-Garafa): Marad jelenlegi klubjánál.
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa): Nikolics fantasztikus idényt produkált a lengyel bajnokságban. A válogatottban nem sikerült az Eb alatt maradandót alkotni, ez részben annak is betudható, hogy kevés játéklehetőséget kapott.
„Valószínű, hogy eligazolok, mivel ezt az esélyt, ezt az idényt ki kell használni a klubnak és nekem is. Ha viszont a maradok a Legiánál, nem leszek szomorú, mert egy olyan közegben vagyok, ahol szeretnek, tisztelnek, én is és a családom is jól érezzük magunkat, s nekem ez utóbbi a legfontosabb."
Nincs kizárva sem Kína, sem az Egyesült Arab Emírségek.
Priskin Tamás (Slovan Bratislava): „Hallottam a Videoton érdeklődéséről, megtisztelő, hogy az egyik legjobb magyar csapatnál szóba került a nevem, de ennél többet erről sem tudok mondani. Pillanatnyilag csak az biztos, hogy csütörtökön Európa-liga-selejtezőn fogadjuk a Partizani Tiranát.” A csatárt még kétéves szerződés köti jelenlegi csapatához.
Szalai Ádám (Hannover): A Hoffenheim játékosa jelenleg kölcsönben szerepel Hannoverben. Három élcsapat is érdeklődik Ádám iránt, a spanyol Malaga valamint a Betis, illetve Törökországból a Galatasaray csapata. Mostani klubja közel 4 millió eurót kér a játékosért.

Forrás: Nemzeti Sport, Magyar Szó, Index