Minden, amit az első Futballbörzéről érdemes tudni

Nemrég készítettünk a Sálerdővel és lelkes gyűjtőivel interjúkat, aminek egyik legérdekesebb kérdése az volt, várható-e a bécsihez hasonló börze az itthoni megszállott gyűjtőknek. Akkor olvashattunk a szervezési nehézségekről, melyre egyből érkezett is egy felajánlás, helyszínként bejelentkezett a Ziccer TrollFoci Sportpub.

Mit kell tudni az első magyar szurkolói börzéről, hogy áll a szervezés, mik a konkrétumok?

Igen nagyot lendített az ügyön az általatok készített interjú, ami után a Ziccer azonnal felajánlotta a segítségét. A szervezést teljesen ránk bízták miután megbeszéltük a konkrétumokat. A helyiség adott lett, ki kellett dolgozunk egy tervet, hogy zajlódjon le az esemény. Elsősorban az időpontot kellett megtalálni, ami végül októberre esett, majd összeszedtük azokat a pontokat, amit fontosnak tartottunk. Ki is bővítettük a csapatunkat és felosztottuk a feladatokat, hogy gördülékenyebb legyen a szervezés, mert ezt ugye munka és magánélet mellett szervezzük. Készül egy 50 darabos Sálerdő-sál is, ami a rendezvényen fog debütálni.

A Sálerdő, mint szervező főként a sálgyűjtőknek ad teret a rendezvényen, de várhatóak más ereklyék (jegyek, kitűzők, matricák) megszállottjai is. Mit vártok az első rendezéstől?

Elsősorban nagy sálválasztékot várunk a börzére, de mivel ez egy nyitott rendezvény szinte bármit lehet árulni, ami futballal kapcsolatos, mezek, jegyek, kitűzők, magazinok, stb… Szeretnénk, hogy mindenki elégedett legyen a rendezvénnyel és érezze jól magát. Izgalmas keresgélések, gyűjtők közti jó hangulatú csere-adás-vételek. Ha egy színvonalas rendezvényen leszünk túl, jó lenne hagyományt teremteni és legalább évente megrendezni más és más céllal.

Van-e esetleg valami kitűzött célja ennek az eseménynek?

Elsősorban az, hogy lássuk van-e igény egy ilyen börzére! Mindenféle téren egy non-profit rendezvényt szeretnék, ami jótékony célú. Például az asztalokért egy jelképes összeget kérünk, a már említett Sálerdő-sál előállítási költségen felüli összegét is jótékony célra fordítjuk.

Ami még fontos, lesz pár aukciónk is, ahol a Facebook oldalunkon és a helyszínen licitálni lehet a felajánlott sálakra. A kedvezményezett még nem dőlt el, de hamarosan azt is közzétesszük.

Mit gondoltok, mennyire fogja megmozgatni az oldschool arcokat a börze? Sálban és matricában is látunk néha olyan retro darabokat, amik korábbi csoporttagoktól, szurkolóktól kerültek elő, és kisebb vagyont érnek.

Nagyon reméljük, hogy sokan eljönnek majd árulni, vásárolni, cserélni, licitálni hisz ez mind a gyűjtőkért van. Reméljük továbbá, hogy sok szurkolóhoz eljut a börze híre és jó lesz személyesen is találkozni a „kollégákkal” nem csak a „postáson” keresztül intézni a üzleteket. Bízom benne, hogy találkozhatunk pár érdekességgel az asztalokon és úgy is lesz az az ár, vagy cserealap ami után gazdát cserél az adott „áru”.

Az esemény plakátját itt láthatjátok: