Jótékonykodással zárták 2016-ot a fanatikusok

Sok mindenről olvasni az év vége felé. Fergeteges Európa-bajnokság, szigorú, túlzott biztonsági intézkedések, és a tavalyihoz képest 35.000 szurkolóval kevesebb az NB1 őszi mérkőzésein.

Egy dologról biztos nem esik elég szó; a szurkolói összefogásról, a jótékonykodásról és adománygyűjtésről. 2016-ban többször is összefogtak a magyar szurkolók, hol jogtalanul bebörtönzött társunkért, hol elhunyt barátaink családjait segítve.

Karácsonyhoz közeledve több szurkolói csoport is jótékonysági akcióba kezdett, mi ezekből válogattunk. A bejegyzés később frissül, több gyűjtés még nem zárult le, vagy hiányoznak pontosabb információk.

Videoton - RBD Ultras

A fehérvári szurkolók az érdi gyermekotthon lakóit lepték meg:

Nyíregyháza

"A Spartacus 1928 Egyesület idén is megszervezte év végi jótékonysági akcióját: a tavalyi, kárpátaljai iskolásokat segítő ajándékozás után most a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház felé fordult a figyelmük - csütörtök délelőtt az egyesület és a szervezett szurkolói csoportok képviselői a Gyermekgyógyászati Központban adták át a játékokat, könyveket és friss gyümölcsöket tartalmazó csomagokat, amelyeket a kórház részéről Papp Judit vett át.

Az ápolási igazgató-helyettes megköszönve a felajánlásokat elmondta, hogy a náluk lévő kisgyermekek közül sokan a legapróbb játékot is igazi csodaként élik meg. A szakember arról is tájékoztatott, hogy az ajándékok nem közvetlenül egyes betegeké lesznek, hanem a Gyermekgyógyászati Központban gyógyulók mindegyike használhatja majd azokat."

Ferencváros

A ferencvárosi csoportok (GM, EEE, XVI. Szektor) december 18-án tartották a 3. Jótékonysági Adománygyűjtő Focitornájukat, melynek keretein belül a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika részére gyűjtöttek adományokat.

"Ismét erőn felül teljesítettek az adományozók, tetemes mennyiségű gyümölccsel, édességgel, üdítővel és persze játékkal sikerült meglepnünk a kórházban fekvő beteg gyermekeket. Ezen kívül átadtunk a dolgozók részére 2 db kávéfőzőt, 2 db 60 literes hűtőt, 1 db fóliázógépet, 6 db fali lámpát, műanyag kancsókat, műanyag tányérokat, porcelán mélytányérokat és a napokban még átadásra kerül 2 db vendégágy és 1 db heverő.

Az összegyűlt pénzadományból egy nagyobb összegű orvosi műszert fogunk vásárolni a részükre. Örülünk, hogy immár sokadik alkalommal segíthettünk, ismét nagyon felemelő érzés volt látni a boldogságot mind a beteg gyermekek, mind pedig a dolgozók arcán."

A vidéki fradistákat összefogó Zöld-fehér busz hálózat békéscsabai útvonalának szervezői is jótékonykodtak:

"Összesen közel 150.000 forinttal támogattuk a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt és a Gyulai Gyermekosztályért Alapítványt, valamint ruhákkal, játékokkal tartós élelmiszerrel támogattuk a Gyulai Családsegítő Központot és a Gyulai Gyerekkórházat illetve az ott lévő betegeket. Ez utóbbi egy számítógéppel is gazdagodott az egyik csoporttagunk munkahelye jóvoltából. Az útvonalról több, mint 30-an támogatták adományozási programunkat!"

Debrecen

"A Böjte Csaba fele alapítványnak gyűjtöttünk felajánlásokat tartós élelmiszertol a plüssig bármit. 23an reggel elmentünk Szekelyhídra ahol átadtuk a csomagokat. A gyerekek "szabadságon" voltak a szüleiknel karacsony alkalmából így nem sok mindenkivel találkoztunk. Mindenki Ági mamajaval beszélgettünk egy kis időt. Örülnek mindenféle támogatásnak es nagyon szépen köszönik!"

Békéscsaba

A Hungarian Fanatics oldalán olvashattunk a békéscsabai szurkolók jótékonykodásáról:

Egy nemes cél mellé álltunk mi is egy kicsit. A lila cipős-dobozba csomagolt ajándékokat a Réthy Pál kórház gyermekosztálya kapta meg!

Carpathian Brigade

A válogatott szurkolói csoportja a pécsi székhelyű Szemem Fénye Alapítványnak szervezett gyűjtést. A pénzbeli adományok mellett több felajánlás is érkezett, amit licitálásra bocsátottok:

Dzsudzsák Balázs felajánlotta dedikált mezét és cipőjét, érkezett egy játékosok által aláírt mez Dunaszerdahelyről, illetve Náksi Attila "éjjeles" platinalemeze is az árverés részét képezte.

A pénzbeli adományokkal együtt 325.000 forintot sikerült gyűjteni az alapítványnak.

Forrás: Hungarian Fanatics, Green Monsters, Luckystriker1899 prod., Mastiffs 1995 Nyíregyháza, Ultras Debrecen 1994, Origo