Király Gábor lemondta a válogatottságot

Király Gábor az Európa-bajnokság után lemondta a válogatottságot.
18 év, 107 válogatottság, egy korszakos ikon búcsúja a nemzeti csapattól.

"Akik a '90-es, 2000-es években voltak gyerekek és rajta nőttek fel, azoknak az ég kék, a fű zöld, a válogatott kapusa pedig mindig Király Gábor marad..."

Köszönünk mindent; a sok sikert, védést, ünneplést és az egész Európa-bajnokságot!
Köszönjük azt a nyugalmat és magabiztosságot, amit árasztottál magadból a tábor előtt.

Reméljük hamarosan egy barátságos mérkőzésen búcsúzhatunk tőled, hogy utoljára felvedd a válogatott kapujában a szürke mackónadrágod.

Király Gábor hivatalos oldalán jelent meg az alábbi közlemény:

„Egy hosszú korszak lezárult

A döntés megszületett: visszavonulok a válogatottságtól!
Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év – ebből 18 válogatottként – nem múlt el a testemben nyomtalanul.

A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több, mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ!

Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy.

Bernd Storck, szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball lázat váltott ki és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek és miután ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai „nagyszínpadra”.

Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretet, biztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik.

Már csak a belém vetett bizalom okán is igyekszem az energiáimat a magyar labdarúgás szolgálatába állítani a jövőben is, a Szombathelyi Haladás játékosaként és a KirálySport vezetőjeként.

A válogatottnak pedig maradok feltétlen híve!

Király Gábor”

Forrás: luckystriker1899 prod., kiralygabor.eu