Következő mérkőzésünk helyszíne | St. Jakob-Park

Október 7-én Svájcban, azon belül is Bázelben játszik a magyar labdarúgó-válogatott. A 2018-as világbajnokság selejtezőjének utolsó idegenbeli állomása számunkra már tét nélküli, de szurkolói szempontból ígéretes túra előtt állunk. Információink szerint 1100 jegy talált eddig gazdára a vendégszektorba.

Az FC Basel 1893 otthonául szolgáló létesítmény elődjét az 1954-ben rendezett világbajnokságra építették fel, melyen Magyarország ezüstérmet szerzett. Az akkori stadion több évtizeden át szolgálta a vörös-kékek csapatát, a legszebb éveiben 60.000 néző befogadására is alkalmas volt.

1975-ben itt játszott a Dynamo Kijev ellen KEK-döntőt a Ferencváros, melyet végül 3-0-ra elveszített a magyar csapat.

1998-ban zárták be végül a St. Jakob-Parkot, hogy aztán három évvel később, 2001-ben egy teljesen új és modern arénát avasson a helyi publikum.

A 2008-as Európa-bajnokság otthonául szolgáló stadiont eredetileg 33.000 fő befogadására tervezték, de a kontinensviadal miatt bővítették 42.500 fősre. Az Eb után csökkentették a befogadóképességet, napjainkban hivatalosan 38.512 szurkoló jelenti a teltház fogalmát a St. Jakob-Parkban.

Ami a vendégszektort illeti, a sarokban található B1-B2 szektorokban fogják a magyar tábort elhelyezni, két emeleten. Amint írtuk, az eddigi információink szerint elérte az eladott jegyek száma az 1100 darabot és maximum 1600-at kaphatunk.

Megközelíthetőség

Elhelyezkedését nézve Bázel dél-keleti részén, 3 kilométerre a városközponttól található a St. Jakob-Park (St. Jakobs-Strasse 395, 4052 Basel). A konzuli szolgálat információiból megtudhattuk, hogy a taxiárak meglehetősen magasak, de a stadion gyalogosan, tömegközlekedéssel és gépjárművel is elérhető.

A stadion az A2-es autópályáról könnyen megközelíthető, a „St. Jakob” kijáratnál lehajtva.

A központi pályaudvar (Basel SBB/SNCF) a „Basel St. Jakob” vasútállomásról vonattal 8 perc alatt érhető el. Alternatív lehetőség a 10-es és 11-es villamosvonal „Rodersdorf”, illetve „St. Louis Grenze” irányában. Németország felé a vonatok a Badischer Bahnhof” állomásról indulnak, amely a 36-os számú busszal „Schifflände” irányában 10 percre található. A belvárosba legegyszerűbben a 14-es villamossal vagy a 37-es busszal lehet eljutni.

Egy rövid szakaszra szóló jegy 2,30.-CHF, amely 4 megállóra való utazásra jogosít – egy irányban akár átszállással együtt.

Virtuális túra a stadionban