A lengyel-magyar szív újra együtt dobbant!

Olyan dolog történt Lublinban ami miden magyar ember szívét megdobogtatja.

U21-es válogatottunk felkészülési mérkőzést játszott a lengyel válogatottal, melyre közel 9.000 néző látogatott ki. A mérkőzés előtti himnuszoknál a lengyelek hatalmas tapssal és egy „ria ria Hungária” rigmussal üdvözölték válogatottunkat, felemelő érzés!

A meccsen első félidejében a lengyelek szereztek vezetést egy gyönyörű szabadrúgás góllal, de a srácok nem adták fel és a mérkőzés végén a 91. percben kiegyenlítettek ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt!

A mérkőzés lefújása után a lengyel csapat mellett a magyar csapatot is magukhoz invitálták az ultrák és egy közös ünneplésben lehetett részük.

Egy lengyel szurkolótársunk így nyilatkozott:
"Amikor a magyarok ellen játszunk, az számunkra ünnepnap. »Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki«, vagyis »Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát«. Mindenki ismeri a mondást, de mi tényleg komolyan is vesszük.
Alapvetően a városi klubnak, a Motor Lublinnak szurkolunk. Most csak a negyedik osztályban játszik a csapat, de ez minket a szurkolás szempontjából egyáltalán nem zavar. Nem tartjuk magunkat ultráknak, de imádunk meccsre járni, a válogatottat is követjük. Amikor megtudtuk, hogy jön a magyar U21-es válogatott, nem volt kérdés, hogy kint leszünk a stadionban. A lengyel csapat után nekünk a magyar az első, az Eb-n is minden mérkőzését követtük, óriási élmény volt nagy tornán látni mindkét országot. És ami a legszebb: egyikünk sem kapott ki a végső győztes portugáloktól!”

Pontosan ilyen futballszurkolói közegben a Lengyel - Magyar barátság. Mint korábbi cikkünkben is írtuk ITT felnőtt válogatottunk kétszer is játszott az utóbbi időben Lengyelországban felkészülési mérkőzést, ideje lenne nekünk is vendégül látni őket!

„Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”

Forrás: Nemzeti Sport