Magyarország-Svájc: a sikerben bízva

Soron következő ellenfelünk a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban Svájc csapata lesz.
A mérkőzésre elővételben az összes jegy elkelt, így garantált a teltház és reméljük a jó hangulat is.
Bízunk benne, hogy sikerül a srácokat belehajszolni a győzelembe és az EB-n nyújtott teljesítményt láthatjuk újra, nem a Feröeren produkáltakat.

A magyar válogatott történelme során az összes mérkőzést tekintve Ausztria (137 meccs) után Svájccal játszotta a legtöbb mérkőzést, szám szerint 44-et. Az eddig lejátszott meccsek mérlege igen kedvező számunkra; 30 győzelem, 5 döntetlen mellett 9 vereséget szenvedett válogatottunk.

A két csapat első találkozása 1911 januárjában Zürichben volt, ahol a magyar csapat 2-0-s vereséget szenvedett barátságos mérkőzésen. E meccsnek a visszavágóját még ugyanebben az évben rendezték Budapesten, itt fölényes 9-0-s győzelmet arattunk, 15.000 néző előtt.

Utoljára tétmeccsen 1997-ben találkoztunk Svájccal, akkor a ’98-as franciaországi Vb-selejtezőn csaptunk össze.
Idegenben a meccs hajrájában bekapott góllal 1-0-s vereséget szenvedtünk.

A visszavágó több szempontból is emlékezetes. A pályán sokáig úgy tűnt megnyeri a magyar csapat a mérkőzést, de a 90. percben a svájciak betaláltak és ezzel 1-1 döntetlennel zárult a találkozó.
Ami a lelátót illeti közel 40.000 néző látogatott ki a Népstadionba és ezen az összecsapáson lett bemutatva az a látvány ami talán a 2013-as bukaresti összefogás előtt példátlan volt.
A kapu mögötti T-szektor kerítésén olyan drapik feszítettek egymás mellett, mint a ferencvárosi Green Monsters az újpesti Korps vagy éppen a kispesti Nuova Guardia.

Fotó: magyarfutball.hu