Magyarország - Hollandia | Beszámoló az uszodából

A harmadik és egyben utolsó hazai mérkőzését játszotta a női vízilabda-válogatott a világliga európai selejtezőjében. Az oroszok és a spanyolok elleni győzelem után 10-5-ös vereséget szenvedtek Hollandiától Bíró Attila tanítványai. A folytatásban Spanyolország idegenbeli legyőzésével kerülhetnek a lányok közelebb a továbbjutáshoz.

Bíró Attila értékelése a waterpolo.hu-nak

„Gyakorlatilag már az első negyedben eldönthettük volna a mérkőzést, az első két negyed enervált, dekoncentrált játéka meghatározta az egészet. Az első két negyedben kilenc fórból hármat lőttünk be, relatíve jól megcsináltuk a helyzeteket akár emberelőnyben, akár hat a hat elleni játékban, és felhoztuk ezt a kapust a semmiből. Naggyá tettük. Nem tudom, mi lehetett az oka a dekoncentráltságnak. Nyilván rövidebb volt a felkészülés, de ez nem indok, nem magyarázat, én szégyellem magam, hogy nem tudtak úgy felpörögni, ahogy kellett volna. Mezőnyben nem voltunk rosszak, a befejezéseknél hiányzott az az egy-két dolog, ami az ilyen mérkőzést eldöntheti. Az utolsó másfél negyedben már nem volt sansz, látszott, hogy semmi sem fog bepattanni, a szerencse sem állt mellénk, de ez törvényszerű: az elején nem lövöd be a helyzeteket, akkor ez van, beleszaladsz egy nagy pofonba.”

Lelátói szemszögből

A mérkőzés előtt ismét a szökőkútnál gyülekeztünk, de most a megszokottal ellentétben ezúttal csendesen, méltóságteljesen: Lázár Bencére emlékeztünk egy kiírással, valamint néhány fáklyával. Isten veled Bence, nyugodj békében!

Az uszodába, illetve a szektorba való bejutás a megszokott módon zajlott, külön öröm és nem várt meglepetés volt számunkra, hogy a szervezők az utolsó pillanatban plusz karszalagokat bocsátottak rendelkezésünkre, így közel 150-en lehettünk a fenti állószektorban.

A mérkőzés kezdetekor magasba emelkedtek a zászlók és kezek, majd négy negyeden át lengtek a különböző méretű lengetősök és szóltak a biztató dalok, rigmusok. Nem rajtunk múlott a végeredmény, ennek ellenére egy szavunk sem lehet a csapatra, küzdöttek becsülettel, ma sajnos nem jött össze.

Fotók: Gery's Photography