Meccshét

Vegyes érzelmekkel, pár nap alatt két vb-selejtezőn szurkolhatunk a magyar labdarúgó-válogatottnak, a Ferencváros stadionjában. Az andorrai blama után először láthatjuk hazai pályán a nemzeti tizenegyet, augusztus 31-én Lettország, míg szeptember 3-án Portugália ellen.

Beharangozónk a hétre, meccsekről, jegyekről, lelátói várakozásokból olvashatjátok.

Változó idők, változatlan fanatizmus

Ezzel a jelmondattal vártuk június óta ezt a hetet, ahol egymás után két meccsen szurkolhatunk az Üllői úton.

Változó idők, hiszen az Eb-eufória után a válogatott pályán mutatott teljesítménye jelentősen visszaesett, 1 év alatt sikerült újra kijózanítani minket, fanatikusokat.

Változatlan fanatizmus, hiszen a sok leutazott kilométer és az eddigi eredménytelen 2017-es év ellenére kíváncsian várjuk milyen felfogásban láthatjuk a csapatot, illetve az eredmények mennyire nyomják rá a lelátóra a hangulatot.

Lelátói várakozások

Elsőként Lettország ellen játszunk, közel teltház előtt. Erre a találkozóra vannak még jegyek 1000 forintos áron, a táborhoz legközelebb lévő B1-es szektorba például még 160 jegyet jelzett ma (08.28.) a rendszer. Annak, aki az utolsó pillanatokra hagyta a jegyvásárlást, rossz hír, hogy a mérkőzés napján erre nem lesz lehetőség a helyszínen. A portugálok elleni összecsapás teltházas.

A lelátói élet szempontjából szerencsésebb, hogy először a verhetőnek tűnő lettek ellen játszunk csütörtökön, reményeink szerint nem csak az 1000 forintos jegyek fogják aznap a "kárpótlást" jelenteni. Egy esetleges győzelem a selejtezőbeli helyzetünkön nem sokat változatna, viszont megalapozná a két találkozó szurkolását.

Két meccsen két olyan hangulatú találkozót várunk, ami nem csak a pályán mutatott teljesítményekre lesz hatással, hanem az elkövetkezendő hosszú hónapokra, amikor nagy valószínűséggel tétmeccsek nélkül maradunk. Ennyire, azért ne szaladjunk előre, még októberben vár ránk egy svájci túra és egy hazai Feröer elleni zárómeccs, de jobb észben tartani, utána lehet megint hónapokat kell várni egy újabb hazai összecsapásra.

Mérkőzések

Mit kívánhat minden magyar szurkoló, ha hazai pályán lép pályára a csapata? Győzelmet, győzelmeket, függetlenül attól ki az ellenfél, vagy x játékos milyen formában van. Lehet taktikázni, okosan cserélni, szépeket nyilatkozni, viszont minket szurkolókat egy dolog tart tűzben, ha azt látjuk, felszántják a pályát a válogatott tagjai.

4 mérkőzés van hátra a selejtezősorozatból, a játékosokon múlik innentől, sikerül-e visszaszerezni a szurkolók bizalmát, vagy visszasüllyed a válogatott iránti lelkesedés a korábbi sikertelen selejtezők szintjére.