Nemzetek ligája: kisorsolták Magyarország ellenfeleit

2018-ban debütál a Nemzetek Ligája, mely csoportjait ma kihúzták a svájci Lausanne-ban. Magyarország a C-ligában szerepel és a második csoportban Görögország, Finnország és Észtország lesz az ellenfelünk. Rossz hír, hogy az első hazai mérkőzést várhatóan szurkolók nélkül rendezik meg, a 2015-ös magyar-román meccs hozadékaként.

  1. csoport: Észtország, Finnország, Görögország, MAGYARORSZÁG

Menetrend

  • Szeptember 8., 18.00: Finnország–Magyarország

  • Szeptember 11., 20.45: Magyarország–Görögország

  • Október 12., 20.45: Görögország–Magyarország

  • Október 15., 20.45: Észtország–Magyarország

  • November 15., 20.45: Magyarország–Észtország

  • November 18., 20.45: Magyarország–Finnország

Hivatalos helyszínek még nincsenek!

Görögország

Görögországgal még a 2016-os Eb selejtezőjében találkozhattunk, hazai pályán 0-0-ás döntetlent játszottunk, míg idegenben 4-3-as vereséget szenvedtünk. Utóbbiról érdemes megjegyezni, hogy 600 szurkolótársunkkal utaztunk Athénba, túra szempontjából várhatóan most is sokan indulnak meg Európa déli részére.

2015-ben az Olympiacos stadionjában játszottunk a görögökkel:

Finnország

Ha Norvégián kívül van még egy északi ország, akinek nincsenek jó emlékei rólunk az utóbbi selejtezőkből, az Finnország. Az utolsó két idegenbeli fellépésünk során a győzelem mellett az utolsó pillanatokban szerzett gól jellemezte az összecsapásokat. Ha már észak, Helsinki olimpiai stadionja az egyik legszebb létesítmény, ahol játszhat a válogatott. Annyit megjegyeznénk, éppen felújítás alatt van a stadion, nem biztos hogy itt rendezik a találkozót.

A finn olimpiai stadion, ahol utoljára játszottunk a 2016-os Eb-selejtezőn:

Észtország

A 2014-es világbajnokság selejtezőjében játszottunk utoljára az észtekkel, mindkét mérkőzésen győzelmet értünk el. Tallinn 1700 km-re található Budapesttől, ha buszos utazás is jön szóba, az utóbbi évek tapasztalatai szerint a többség Lengyelországban tölt egy éjszakát az utat megfelezve.

Az észtek nemzeti stadionja, a A. Le Coq Arena:

Részletek hamarosan!

Fotó: Réti Zsolt