Összejön a teltház a lettek ellen is?

Augusztus 31-én Lettország ellen játszik a magyar labdarúgó-válogatott, az andorrai csúfos vereség után először láthatjuk Dzsudzsákékat hazai pályán. Vegyes érzelmekkel és 1000 forintos jegyárral várjuk a találkozót.

2015 ősze óta sok minden változott a válogatott (lelátói) életében, ebből kiemelve a két legfontosabb történést; kijutottunk a 2016-os Európa-bajnokságra, illetve kis kényszerszünetet követően újra van szervezett szurkolás a kapu mögött. A mögöttünk álló két évben a mennyből a pokolba jutott a nemzeti tizenegy, az Eb utáni eufóriát felváltották a gyenge eredmények, végül az andorrai vereség.

A júniusi kudarc után született meg a döntés, miszerint a hátralévő vb-selejtezőkre egységesen, 1000 forintos jegyárral juthatunk be a hazai meccsekre. A jegyértékesítés először a portugálok ellen zajlott le, 2 nap alatt meg is telt a Ferencváros 22.000 férőhelyes stadionja. Ez ellen nincs is külön kivetnivaló, a selejtezősorozat elején borítékolható volt, hogy pár óra alatt elfogynak a portugálok elleni jegyek, bármilyen formában is van a csapat.

A nagyobb kérdés az, hogy az augusztus végi lettek elleni meccsen milyen nézőszámmal szurkolhatunk a válogatottnak?

A meccsjegy.mlsz.hu jelenlegi állása szerint a kapu mögötti B2-B3 szektorok megteltek, a B1-be 944, a C1-be 462 jegy vár gazdára, míg a stadionban összesen (a VIP szektorokon kívül) 4091 üres hely van még. Az online rendszer tájékoztató jellegű, lehetnek benne hibák, de az értékesítésre váró 4000 belépő reálisnak tűnik.

Andorra után ezt írtuk a beszámolónkba; "félő, hogy eljönnek azok az idők, amikor megcsappan a létszám, megakad a fejlődés, nehezebb lesz összehozni egy-egy vonulást, koreót, vagy közös szurkolást".

Ezek után kíváncsian várjuk, milyen teljesítményt látunk pályán és lelátón egyaránt a hátralévő selejtezőkön.

A lettek elleni jegyinformációs bejegyzésünk ITT érhető el.