Magyarország-Olaszország: ötméteresekkel győztük le az olimpiai ezüstérmest

Hosszú idő után újra az uszodában szurkolhattunk a női vízilabda-válogatottnak. Az ellenfél az olimpiai ezüstérmes Olaszország válogatottja volt, aki ellen fontos győzelmet arattak Bíró Attila tanítványai. A nyári budapesti világbajnokság előtt egy jó felkészülési alkalom volt ez a lányoknak és a szurkolótábornak egyaránt.

700 szurkoló gyűlt össze a BVSC Uszodában, hogy újra meccshangulatot éljen át a női vízilabda-világliga európai selejtezőjében. Azt mindenki tudta, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, még ha utoljára 10-5-re is vertük az olaszokat a 2016-os Európa-bajnokságon.

A lányok egy percig sem adták fel, ennek tükrében úgy nyertünk, hogy a rendes játékidőben egyszer sem vezettünk. Az olaszok 2-3 gólos előnyre tettek szert többször is, de 5 másodperccel a vége előtt sikerült kiszurkolni az egyenlítést, így következhettek az ötméteresek, ahol már nem volt kérdés, ki szerzi meg a végső győzelmet.

A világliga selejtezőkörében 3 pont jár a rendes játékidőben elért győzelemért, mi 2 pontot szereztünk az ötméteresekkel kiharcolt győzelemért és 1 pont jár a döntetlenért, jelen esetben az olaszoknak.

Reméljük, a jövőben meccsről-meccsre egyre többen csatlakoznak a CB által szervezett szurkoláshoz és több ilyen rangadót élhetünk át együtt az uszodában. A következő mérkőzés február 21-én lesz Franciaország ellen.

Fotó: waterpolo.hu