Rio2016: csak így tovább!

2016 augusztus 5-én elindult a riói olimpia, közel 10300 sportoló méri össze erejét 28 sportágban. A 3 hetes versenyen rengeteg magyar versenyzőért szoríthatunk.
4 évvel ezelőtt Londonban, az éremtáblázat 9. helyén végeztünk összesen 18 éremmel (8 arany, 4 ezüst, 6 bronz).

Fantasztikusan indult számunkra a versenysorozat, Szász Emese egyéni párbajtőrben az első napon hihetetlen küzdelemben aranyérmet szerzett. Hosszú Katinka 400 méter vegyes úszásban gyarapította a magyar aranyérmek számát, a teljes mezőnyt több testhosszal maga mögött hagyva, világcsúccsal megnyert.
A magyar csapat soha egyetlen olimpiát sem kezdett még két aranyéremmel.
Ha csak rövid időre is, de vezettük az éremtáblázatot!

A verseny harmadik napján Hosszú Katinka 100 méter hátúszásban újabb aranyérmet szerzett, majd a negyedik napon folytatódott az érmek szállítása.
Augusztus 9-én drámai döntőben maradt alul Imre Géza férfi egyéni párbajtőrben. Reméljük a csapatversenyben sikerül egy újabb éremmel folytatni ezt a fantasztikus pályafutást.

A nap végén férfi 200 méter pillangóban két magyar versenyző is a döntőbe került, Cseh László mellett a Kenderesi Tamás szállhatott medencébe.
A futam esélyesének a 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps számított, ehhez képest Kenderesi Tamás két előfutamban is megverte Phelps-t, így bizakodva várhattuk a döntőt.
Nagy csata végén a 3. helyre ért be Tamás míg Cseh László a 7. helyen ért célba, a futamot egyébként Phelps nyerte.

A versenynap végén Hosszú Katinka női 200 méter vegyesben szállt medencébe, a mezőny toronymagas favoritjának számított, így joggal várhattuk az újabb aranyérmet Katkától.
Nem is okozott csalódást és olimpiai csúccsal megszerezte maga harmadik, míg országunk 4. aranyérmét.

Így a 4. nap végén 3. helyen áll országunk az összesített éremtáblázaton, csak a 2 sportnagyhatalom előz meg minket, Egyesült Államok és Kína.

Csak így tovább, szorítunk értetek!
Hajrá MAGYAROK!