Szurkolói barátságok: Debrecen - Arminia Bielefeld

Bemutatjuk blogunk új sorozatát, melynek témája a szurkolói csoportok között létrejött barátságok. Több magyar tábor ápol jó kapcsolatot külföldi csoportokkal, melynek kialakulására, történetére vagyunk kíváncsiak. Az első részben a debreceni szurkolók írását olvashatjátok:

A kilencvenes évek végén kezdődött a SZUD és a Boys Bielefeld barátsága, az akkoriban szokásos levélváltásokkal, majd 1999 őszén a Wolfsburg elleni UEFA meccsen szurkolt elsőnek együtt a két társaság Németországban. Innentől nem volt megállás, és ugyan nem sülve-főve, de évente 1x 2x találkoztak a felek. Hol ők jöttek velünk az Üllőire, Bécsújhelyre, Bruggesbe, vagy mi mentünk hozzájuk Bielefeldbe, vagy kísértük őket Münchenbe.

A legnagyobb fogadtatásban 2002-ben volt részünk. Akkor egy kisbusznyi tagunkat láttak vendégül városukban, amikor a lányainkat kísértük a Bayer Leverkusen elleni kupameccsre. 2006-ban részt vettünk a Karácsonyi bulijukon és a Schalke elleni meccsre is kimentünk. Majd ők jöttek hozzánk kupadöntőkre, illetve a nagy BL és EL menetelés idején Kalmar, Liverpool, Firenze, Eindhoven meccseken is feltűnt a Boys lobogója.

Ebben az időszakban nem nagyon tudtuk viszonozni az önzetlen támogatásukat, hiszen a pénzünk és időnk még a csapataink kísérgetésére se nagyon volt elég.

Az ezután lezajlott generáció váltás kicsit háttérbe szorított a kapcsolatot, de szerencsére az új tagok egy találkozó során jól megértették egymást, így a tavalyi évtől újra lendületet kapott a barátság. Voltak az MTK elleni kézilabda meccsünkön és a nyári focitornánkon, mi pedig decemberben a Drezda elleni meccsükön. Komcsi halálakor ők is készítettek egy zászlót, amit egész szezonban magukkal vittek, majd egy kiírással köszöntötték a vezér megszületett gyermekét.

A két csoport lassan 20 éve van baráti kapcsolatban, amelyet több közös matrica, sál, póló és zászló is jelez. A barátságunk az egyik leghosszabb honi berkekben és ezen nem is kívánunk változtatni, sőt, a lehető legtöbbször kívánunk megjelenni a Boys Bielefeld oldalán az elkövetkezendő esztendőkben is. Februárban már tervben van egy túra Berlinbe és a Boys nyári szülinapi partijára is készül a Szívtiprók legénysége.

SZUD 1994