Szurkolói barátságok: Red Blue Devils - Red-Kaos 1997

A szurkolói barátságokról szóló sorozatunk elérkezett székesfehérvári állomásához. A Videoton fanatikusait két külföldi szurkolói csoporthoz is szoros barátság fűzi. Az első részben a Red-Kaos 1997 csoporttal való kapcsolatról olvashattok.

A Red-Kaos 1997 az FSV Zwickau vezető ultracsoportja. 2002-ben voltak itt először egy Dunaferr-Vidi meccsen. Aztán hébe-hóba jöttek (kupadöntő pl. 2006-ban).

Ekkoriban ez a kapcsolat csak pár emberre korlátozódott, nem nevezhetjük igazán a két csoport közötti barátságnak. Ennek egyik oka, hogy a német srácok nem a megfelelő emberekkel vették fel a kapcsolatot, ezért sokszor nem is tudtuk előre, hogy érkezni fognak.

2009-ben jelezték, hogy eljönnének Győrbe, egy eto elleni mérkőzésünkre. Akkor jutott el hozzánk úgy a dolog, hogy végre a vezető tagok is értesültek erről, és eleve úgy készültünk a fogadásukra, hogy ajándékokkal vártuk őket.

Az eto elverése kifejezetten jó alapot szolgáltatott arra, hogy a hangulat igazán jó legyen a vendégszektorbaa, és közösen szurkoljunk együtt a német srácokkal/lányokkal. A meccs után átadtuk ajándékainkat is, és végre a megfelelő kapcsolattartók címcseréje is megtörtént. Innen indult be igazán a kapcsolat, azon a nyáron már mi is tiszteletünket tettük Zwickauban, és onanntól beindult az aktív barátság csoportjaink között.

Itt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy az RK '97 tagjai nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Dynamo Dresden ultráival, és Zwickauban olyan valódi nagybetűs ULTRA előadás van a mérkőzéseken, hogy ezt a szervezettséget, és mentalítást élmény megtapasztalni.

A brigádok azóta is folyamatosan látogatják egymást, de nem csak mérkőzéseket, hanem egymás focitornáit, koncerteket, rendezvényeket. Az egyik legnagyobb létszámú utazásuk során egy nagybusszal és egy mikróval voltak velünk az Üllői úton.

Mindezek mellett folyamatosan beszámolnak a hazai eseményekről a saját szurkolói magazinjukban. És nem csak az RBD tevékenységét illetően naprakészek, hanem a teljes magyar mozgalommal kapcsolatban viszonylag naprakész információik vannak.