[Interjú] Bíró Attila

Bíró Attila 2015 szeptembere óta a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Irányítása alatt Európa-bajnokságot nyertek a lányok és negyedik helyig jutottak az olimpián. Február 21-én újra szervezett szurkolást hirdetett a Carpathian Brigade, ennek apropóján készítettünk rövidebb interjút vele.

Reméljük, sok közös győzelmet ünnepelhetünk együtt, például a nyári budapesti világbajnokságon.

Mennyire ismertétek a Carpathian Brigade-ot, mielőtt elkezdtek járni a meccseitekre?

Én ismertem őket, főleg futball-mérkőzésekről!

Sokszor a torzító média miatt negatív kép alakul ki a szurkolókról, nem volt bennetek félsz, hogy nem jól sül el az első közös mérkőzés?

Sőt, alig vártuk, hogy olyan szurkolás legyen, mint amilyen volt az olaszok ellen!

Hogyan fér meg a futball szurkolói kultúra a vízilabdas mellett? Mennyivel másabb a helyzet szerintetek egy uszodában, ahol sokkal közelebb vannak a szurkolók az eseményekhez, mint egy stadionban?

Természetesen megfér egymás mellett és mivel közelebb vannak a medencéhez, sokkal hatékonyabb a szurkolásuk és hatással van a játékvezetőkre is, ami nagyon fontos a mi játékvezető érzékeny sportágunkban.

Kanada ellen volt az első nagyobb szervezett szurkolás, mi játszódik le bennetek ilyenkor, amikor meghalljátok a magyar tábort?

Frenetikus érzés, úgy érzem hogy olyankor senki nem győzhet le minket, olyan adrenalinbomba, hogy legszívesebben én is beugranék a vízbe játszani!

Mennyire segítik a csapat felkészülését a szurkolók egy nagyobb esemény (például riói olimpia) előtt?

Nagy lökés, nagy segítség, mégha nem is sikerül mindig meghálálni, nyerni (mint például tavaly a BENU-kupán), idén a hazai világbajnokság miatt meg duplán fontos!

A lányoknak is jó lenne hozzászokni ehhez a szurkoláshoz, hogy véletlenül se legyenek görcsösek, inkább megsokszorozza a csapat erejét!!

Mi a női vízilabda-válogatott célkitűzése 2017-re?

Világbajnokságot nyerni!

Fotó: luckystriker1899 prod.