[Interjú] Green Monsters

Az Európa-bajnokság után elhatároztuk, hogy megpróbáljuk megszólaltani a legtöbb magyar szurkolói csoportot. Azokat a szurkolókat, akik egységet formálva példát mutattak Franciaországban, majd sajnos vissza kellett csöppeniük a magyar futballvalóságba.

4 kérdést fogalmaztunk meg és a célunk minél több csoporthoz eljuttatni ezeket. Szeretnénk megtudni, kinek mit jelent ma futballszurkolónak lenni itthon, mik a jövőbeli céljaik és mit gondolnak a mai lelátói utánpótlásról.

Ebben a részben Ferencvárosból, a Green Monsters válaszait olvashatjátok:

Mit jelent ma nektek Magyarországon ultrának lenni?

Az utóbbi években nagyon divatos lett ultrává és huligánná válni és ezt mutatni a közösségi oldalakon, öltözködésben, tetoválásokban… Hazánkban korábban elterjedt egy torz lelátói elmélet, miszerint az ultra szurkol, a huligán verekedik, amellyel mi egyáltalán nem tudunk azonosulni, jókat nevetünk ezen.

Számunkra a legfontosabb hogy klubunkért, a színeinkért, elveinkért minden téren kiálljunk. Akár a 90 perc alatt, vagy az utcán esetleg az erdőben…mindenhol. Ezek miatt a dolgok miatt a csoporttagok többsége már egyáltalán nem is szereti az ultra vagy huligán szavakat használni. Maradunk csak simán Fradisták, Monstersesek!

Mik a jövőbeli céljaitok?

A mi helyzetünk kicsit most más mint a többi csapat szurkolóinak, ezt felesleges ecsetelni. Célunk hogy nem csak csoportunkat hanem az egész Tábort egyben tartsuk.

Az emberek nem hülyék, maguktól is látják mi folyik a klubnál. Nem kérnek a mai Ferencvárosból. Biztosak vagyunk benne, hogy egyenes gerinccel vissza fogunk térni a lelátóra!

Hogyan látjátok, milyen az utánpótlás a szurkolói közegben?

Az elmúlt 5-6 évben sokkal jobban odafigyelünk az utánpótlásra, új tagokra, tagjelöltekre. Amikor elkezdtük a harcot a klubbal nem gondoltuk volna hogy folyamatosan új emberek akarnak közénk kerülni. Most is vannak fiatalok akik velünk mozognak és mindent megtesznek azért hogy a Green Monsters tagjai lehessenek. Most nehezebb a bekerülés mivel kevesebb a bizonyítási lehetőség. Fontosnak tartjuk, hogy olyan tagokkal bővüljünk, akik nem csak 2-3 évre tervezik ezt az életstílust.

Vannak tagjaink akik még iskolába járnak. Folyamatosan odafigyelünk a tanulmányaikra, hiszen ha nincs rendben a privát életük, akkor a tapasztalataink alapján rövid időn belül eltűnnek a srácok. Segítjük egymást munkakeresésben és az élet minden területén. Szerencsére van több idősebb tag akik normális munkahely, család, gyermek mellett is aktívan hozzátesznek a csoport életéhez. Így ők igazi példát mutatnak a fiatalok számára.

Melyik volt az Európa-bajnokság legemlékezetesebb meccse, megmozdulása számotokra?

Erre nem tudunk egyértelmű választ adni. Legnagyobb létszámban az Izland elleni meccsen voltunk jelen csoportszinten és azt a vonulást Marseillben, az egész körítést és magát a meccset senki nem feledi aki átélte. Viszont van olyan, akiben a másik három meccs hagyott mélyebb nyomot. Bízunk benne, hogy ennek a korosztálynak nem ez lesz a 6:3-a és ennél csak nagyobb sikereket fog elérni a válogatott.