Határtalan fanatizmus | Sepsiszentgyörgy - Székely Légió

Blogunk a válogatott lelátói élete mellett interjúk és beszámolók formájában többször is figyelemmel kísérte a gúnyhatáron túli magyar csapatok szurkolóit. A mostani háromrészes sorozatban kérdezzük a délvidéki Hajdújárás, a felvidéki DAC és az erdélyi Sepsiszentgyörgy szurkolóit, hogyan tekintenek vissza az előző szezonukra és milyen várakozások előzik meg a következő idényüket.

Sorozatunk második részében az élvonalba feljutó Sepsi OSK szurkolóit kérdeztük.

A szezon vége előtt pár fordulóval készítettünk interjút veletek, azóta sikeresen fejutottatok az élvonalba, hatalmas ünneplés volt Sepsiszentgyörgyön. Melyik volt az év legemlékezetesebb mérkőzése számotokra?

Szerencsére összejött a feljutás, az év talán legemlékezetesebb meccse számunkra a nagyváradi összecsapás volt, ahová ellátogatott rengeteg magyarországi szurkoló is és együtt tudtuk biztatni a csapatot, ami végül a győzelemhez vezetett. Nagyon jó érzés volt látni hogy az anyaországból is rengetegen követik a sepsiszentgyörgyi labdarúgást és tényleg számítani lehet rájuk a kiszállásokon és együtt tudjuk buzdítani a csapatot.

Nagyváradhoz kapcsolódik, hogy itt csendült fel először a Tavaszi szél című dal szurkolói átdolgozása is, amit a CB-s srácok költöttek át, amit azóta is hétről-hétre énekelünk a lelátón.

Természetesen a másik mérkőzés, amit soha nem felejtünk el, az utolsó bajnoki, ahol igazi focihangulatot tudtunk teremteni a lelátón is. Fergeteges hangulat volt az ünneplő közönséggel és a csapattal.

Milyen elvárásokkal, célokkal vágtok neki a 2017/2018-as szezonnak? Miben szeretnétek fejlődni csoportszinten? Mi a csapat kitűzött célja az új szezonra?

A 2017/2018-as szezonban szeretnénk helytállni románia legnagyobb stadionjaiban is szurkolás szempontból, persze még nem vagyunk annyira kifejlődve, és nem tudjuk hogy mi vár ránk. Számítunk a folyamatos provokációra és talán még támadásokra is a közeljövőben, erre igyekszünk felkészülni és helytállni amennyire csak lehet.

Koreográfián már gondolkodtunk, az itthoni utolsó mérkőzésre terveztünk volna, de sajnos nem jött össze. Talán a jövőben, ha sikerül bent maradni az első osztályban, akkor szeretnénk megvalósítani valami emlékezeteset, amiről országszerte beszélhetnek.

A csapat kitűzött célja a fennmaradás az élvonalban, ami szerintünk is reális cél.

Szépül a stadionotok, mi a jelenlegi álláspont, alkalmas első osztályú mérkőzésekre? Mi a stadion felújításának hosszú távú terve?

A stadionunk építése folyamatban van, a napokban helyezték le a tartószerkezetek lapjait, remélhetőleg késő őszre már meg fog felelni az első osztályú követelményeknek. 4500 férőhelyes létesítményre gondolt a vezetőség, az a román szövetség által kért minimális élvonalbeli ülőhely, amiből 600 födött lesz.

Jelenleg az az elsődleges cél, hogy megfeleljen élvonalbeli mérkőzések rendezésére, későbbi tervekről még nem tudunk.

Képek a stadion átalakulásáról