[UH Interjú] Blue White Ultras 2013

Olvasóink megszokhatták, hogy a válogatott lelátói élete, érdekességei és aktuális hírei mellett interjúkkal próbáljuk színesíteni blogunkat. Olvashattatok beszélgetést első osztályú táborral, szurkoló(i) fotóssal, de hoztunk olyan szegmensből értékes beszélgetést, mint a sálgyűjtés, mely mint később kiderült egy rendezvény szervezésének első lépése volt.

2017 vége felé szeretnénk olyan csoportokat megszólaltatni, akik az alsóbb osztályokban harcolnak hétről hétre. Előző részünkben az 1993-ban alapított Ultras Ikarus válaszait olvashattátok, most Komlóra irányítjuk figyelmetek.

Mióta látogatjátok csoportszinten a komlói futball- és kézilabdacsapatot? Mit jelent számotokra a csapatotok, városotok?

Csoportunk, a Blue White Ultras Komló 2013-ban alakult egy pár fős fiatal baráti társaságból, azóta ez a létszám megduzzadt. A városban már ekkor régen volt egy másik szurkolói csoport (Carbon Ultras - a szerk.), de mi valami újat akartunk behozni a lelátóra és inkább nem hozzájuk csatlakoztunk, hanem alapítottunk egy másik, más szellemiségű csoportot.

Ettől az évtől, 2013-tól járunk szervezetten városunk csapatainak meccseire mind a kézilabdacsapat mind a focicsapat meccseire. Egyik fő célunk is az volt, hogy noha mindannyian inkább futballszurkolók vagyunk, ennek ellenére minden kézi meccsen ott legyünk mivel szerintünk nem a sportág a fontos, hanem a város és a klub.

Egy leírt, elszegényedett bányavárosban az embernek sajnos sok öröme nem adódik, az egyedüli vigaszt sok embernek csak a hétvége jelenti, az, hogy végre láthassa kedvenc csapatát játszani és találkozzon barátaival a lelátón.

Melyik volt az eddigi legsikeresebb szezonotok, mind szurkolói, mind pályán elért szempontból?

Az elmúlt 4 évben lelátói szempontból a legsikeresebb szezonunk a 2014/15-ös évben volt, amikor focicsapatunk megnyerte a Baranya megyei első osztályt és több meccsre is igen jó létszámban jelentünk meg, mind itthon, mind idegenben. Ekkor született több új szurkolói dal, amiket azóta is írunk, ami csoportunk egyik fő célkitűzése is volt, hogy minél több új és egyedi dal hangozzon fel a meccseinken.

Az elmúlt 1 évben volt még pár kiemelendő esemény ilyen a lőrinciek, valamint legfőképp a pécsiek elleni összecsapások.

A kézilabda szempontjából a 2014-es szezon volt a legsikeresebb mikor csapatunk feljutott az első osztályba, valamint az abban az évben játszott Pécs elleni rangadók is elég sikeresek voltak. Kiemelendő még a tavalyi NB1-ben elért 8. hely.

Hogyan jellemeznétek most az osztályotok szurkolói életét?

A Megye 1-es szurkolói élet itt borzasztóan gyenge ez sajnos ránk is hatással van, mivel kevesebben látogatnak ki ezekre a meccsekre. Kézilabdában is nagyon gyenge a szurkolói élet. Jelenleg az első osztályban mi vagyunk az egyetlen tábor, akik nem dudákkal és sok dobbal, hanem igazi szurkolással buzdítja a csapatát.

Melyek a legnagyobb rangadók, legjobban várt túrák idén a komlóiaknak?

Igazán idén sem a foci sem a kézilabda bajnokságban nincs kiemelkedő rangadó legalább is szurkolói szempontból. A meccsek és a túrák is valószínűleg inkább a bajnokságok állása szerint lesznek vártak és érdekesek.

A válogatott meccsein, túráin milyen gyakran képviseltetik magatokat, városotokat?

A válogatott meccsein is részt szoktunk venni főként a hazai mérkőzéseken. Tavaly pedig mi is részt vettünk a belgrádi Futsal EB-n és elég jó létszámban a franciaországi Európa-bajnokságon, amelyek számunkra is meghatározó élmények voltak.