[INTERJÚ] Ultras Zalaegerszeg

Az Európa-bajnokság után elhatároztuk, hogy megpróbáljuk megszólaltani a legtöbb magyar szurkolói csoportot. Azokat a szurkolókat, akik egységet formálva példát mutattak Franciaországban, majd sajnos vissza kellett csöppeniük a magyar futballvalóságba.

4 kérdést fogalmaztunk meg és a célunk minél több csoporthoz eljuttatni ezeket. Szeretnénk megtudni, kinek mit jelent ma futballszurkolónak lenni itthon, mik a jövőbeli céljaik és mit gondolnak a mai lelátói utánpótlásról.

Ebben a részben az Ultras Zalaegerszeg válaszait olvashatjátok:

Mit jelent ma nektek Magyarországon ultrának lenni?

Ma Magyarországon Ultrának lenni nem leányálom. Hisz támad minket a hatalom a birka közvélemény, a kluboknak csak promócióra kellenénk, de legszívesebben rácsok mögött látnának minket. Ultrának lenni annyi, mint emelt fővel kiállni magunkért és mindazért amiben hiszünk, nem is csoda, hogy minden áron el akarnak tiporni minket.

Mik az Ultras Zalaegerszeg jövőbeli céljai?

Talán a legfontosabb, hogy egyben maradjon a társaság, és hogy erősödjünk minden téren. Bár ez most elég nehéz feladat.

Hogyan látjátok, milyen az utánpótás a szurkolói közegben?

Sajnos, az utánpótlás nálunk is problémás. Az NB2 nem vonz tömegeket, a feljutás egy időre biztos több embert hozna ki és akkor talán lenne esély "becserkészni" pár embert, de pillanatnyilag állóvíz van sajnos.

Melyik volt a nyári Európa-bajnokság legemlékezetesebb megmozdulása számotokra?

Mindenképpen Marseille! Itt voltunk a legtöbben és hát ugye az a vonulás azt nem kell részleteznünk.