[INTERJÚ] Vidéki Urak Casuals - Dunaszerdahely

Olvasóink megszokhatták, hogy a válogatott mérkőzések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a felvidéki szurkolói életre is. Terveink közt szerepel a nagyobb mérkőzések, túrák utáni beszámoló dunaszerdahelyi szurkolótársainktól. Készítettünk kisebb interjút a YBS csoporttal is, most a fiatalokat tömörítő Vidéki Urakra esett választásunk.

Mit kell tudni rólatok, mint a legfiatalabb dunaszerdahelyi szurkolói csoportról?

2016 áprilisában alakultunk, a Vidéki Urak név onnan jött, hogy a csoportunk legtöbb tagja vidékről, falukról jár meccsekre, szinte egyik tagunk sem dunaszerdahelyi. Casual irányt képviselünk, ami elsősorban öltözködési stílusban nyilvánul meg. Csoportunkban körülbelül 20 tagot számolunk eddig, akik rendszeresen járnak meccsekre és mindenben számíthatunk rájuk.

Mit jelent ma nektek magyar ultrának lenni Felvidéken?

Magyar ultrának lenni sosem volt könnyű Felvidéken. Ahogy az egyik rigmus is kezdődik, egész ország utál minket… Ami minket összefog az maga a koronás címer, a magyar szó. Itt mindenhol utálnak minket, ezért imádunk még inkább meccsre járni.

Az YBS-szel készített interjúban olvashattuk, hogy "alakulóban van egy csak fiatalokból álló szurkolói csoport is, bízunk kitartásukban, így az utánpótlás nem lesz veszélyben." Ti fiatalok, hogy látjátok Dunaszerdahelyi fiatalok mentalitását és szurkolói utánpótlás helyzetét?

A szurkolói utánpótlás véleményünk szerint gyenge, ezt ki kell mondani… A mai fiatalokat nem hozza tűzbe a foci, a lelátó. Feladatunknak tartjuk, hogy összeszedjük a fiatalokat és beléjük vigyük a szurkolói mentalitást. Ne Amerika meg a sok majomkodás legyen számukra a példaérték. Inkább pyróra vagy egy pár új Adidas cipőre adjon ki pénzt.

Mi ide születtünk, a lelátóra, eshet, havazhat, mi megyünk, nem hátrálunk. 20 tagunk van, az átlag életkor 20 év körül mozog. Egy nagyobb meccsre összeszedtünk már 30 fiatalt is ami szerintünk az itteni viszonyokat nézve elég jó.

Az új stadion hogyan változtat a helyzeteteken?

Az új stadionban a méltó helyére került a szurkolótábor, a kapu mögé. Minden csoport választott magának helyet. Az első meccseken nagy nézőszám volt, ehhez hozzásegített a csapat jelenlegi formája is. Minden adott a kiváló hangulatra, csak tartsanak ki az emberek.

Mi a csoportotok jövőbeli céljai?

Célunk minél több látványelemmel gazdagítani a mérkőzéseket, és minél több rátermett fiatalt összeszedni. Első nagyobb koreónk az új aréna nyitómeccsén volt, amit teljesen kézzel festettünk több napon keresztül.

A Carpathian Brigade-dal kapcsolatban vagyunk, sokat tanulunk tőlük, segítenek nekünk.

Rendszeresen találkozni veletek a válogatott lelátóin. Mik a tapasztalaitok, milyen a mostani válogatott lelátójának a légköre? Tervezitek az idegenbeli túrákat, kisebb megmozdulásokat a jövőben?

Még jóval a csoportunk megalakulasa előtt, azután az emlékezetes norvég meccs után megfogadtuk, hogy ha csak egy meccsre is, de kimegyünk az Eb-re. Később elkezdődtek az intézkedések, a jegyek beszerzése, ami persze nem volt könnyű, főleg egy határon túli magyarnak. Ebben az időszakban kezdődtek a DAC meccsek is és megalakult a Vidéki Urak csoportunk áprilisban. Voltunk kb öten, ebből hármunknak sikerült jegyet szereznie. Június 17-én útnak indultunk, ki autóval - ki repülővel az úti cél Marseille városa volt. Megérkezésünktől meccslázban voltunk két napig. Gyülekező, vonulás, aki ott volt annak nem kell részletezni...

Ha a válogatott lelátóját nézzük, úgy véljük a CB mindent megtesz, hogy adott legyen a jó hangulat a meccseken, ebben nincs is hiány, emellett nagyszerű koreókat láthatunk.

Tervezünk a legtöbb idegenbeli túrán részt venni, reméljük egyszer az egész csoporttal ki tudunk majd utazni.

Magyarország mindenek felett!

Fotó: Lelkes Ernő